Marek Felt - eWRC.cz
19. 3. 2007 00:00 − 3105× − 32

Tomek získal třetí místo na Rallye Oberland

Prvním závodem Mitropa Rally Cupu byla Rallye Oberland. Na startu jednodenního podniku se objevili i David Tomek a Jiří Hovorka.

Prvním závodem Mitropa Rally Cupu byla 13. ADAC Rallye Oberland. Na startu jednodenního podniku se objevila i česká dvojice IT racing – AK Škoda Mladá Boleslav ve složení David Tomek a Jiří Hovorka. Na místě spolujezdce tak došlo po únorové Šumavě opět ke změně. Místo Marka Zemana se objevil bývalý mechanik týmu CRT Kopecký, který by se měl v letošní sezóně střídat právě se Zemanem.

Největším favoritem třídy A3 byl slovinský jezdec Rok, který startoval s vozem Peugeot 206 S1600. Do této třídy však byly zařazeny všechny speciály třídy A5 až A7 a tak českou dvojici čekal těžký boj o body do Mitropy. Tomek však do závodu, který čítal jedenáct rychlostních zkoušek o délce 124 kilometrů, vstoupil výborně. Zařadil se hned za vedoucího slovinského jezdce a držel skvělé druhé místo. „Po celý den bylo 10–15 stupňů, takže jsme zvolili měkkou směs suchých pneumatik. To se ukázalo jako správná volba. Vše bylo podpořeno bezchybným fungováním vozu a tak jsme byli po polovině soutěže velice spokojeni,“ zhodnotil první část soutěže devatenáctiletý jezdec.

Změnu přinesla až osmá okruhová rychlostní zkouška, kde se mělnický jezdec dostal do problémů a klesl na třetí místo ve třídě. „Kvůli vysokému startovnímu číslu jsme na okruhu dojeli tři vozy startující před námi. Ztratili jsme přes dvacet vteřin, protože nás nechtěli před sebe pustit. Tím pádem se na druhé místo posunul Ital Fornasiero s Peugeotem,“ vysvětlil problémy Tomek.

Ve zbývajících třech rychlostních zkouškách chtěla posádka Tomek–Hovorka zaútočit a vrátit se zpět na druhé místo. „Na následujících rychlostních zkouškách jsme začali s Fornasierem závodit. Podařilo se nám něco z jeho náskoku stáhnout, ale přišla chyba v podobě hodin a bylo rozhodnuto. Přesto jsme s výsledkem spokojeni a již se těšíme na další starty,“ doplnil v cíli rodák z Jelenice.

David Tomek s Jiřím Hovorkou tak Oberlandskou rallye dokončili na třetím místě ve třídě, šestém v hodnocení Mitropa Rally Cupu a na devatenáctém absolutně. Dalším závodem IT racing – AK Škoda MB bude víkendový rallysprint v okolí Okříšek.

Komentářů celkem: 32
21. 3. 2007 08:18
0 0
Marek Felt: Jojo, máš naprostou pravdu! Příspěvky L.Jonese se mi absolutně nelíbí! To ALL: Podle mě je právě Tomek docela dost talentovaný a několikrát jsem ho viděl jet a rozhodně mě svým pěkným výkonem (opticky) spíš překvapil! Časy v MČR co jsem si všiml nejsou vůbec špatné! Já se ho nezastávám, jen se mi líbí a podle mého mínění je talent! Myslete si co chcete!
21. 3. 2007 13:50
0 0
to Marek Felt: Tak za prvé jsem nikoho neurážel. Jen si myslím, že tady máme desítky nadějnějších pilotů než David Tomek. Vymlouvat se na jeho věk je hloupé, protože má odjeto více než kdokoliv jiný. Ostatně mladého Wilsona se tady také málokdo zastane, že je mladý a že ve svém věku dokázal více, než většina jiných. Kdo se dostal do světa v mladším věku ? A za druhé už tady není komunismus, abych nemohl mít právo na svůj názor.
21. 3. 2007 16:25
0 0
Larry Jones: Kdyz bude opravneny, nebudu nic namitat, ale toto neni opravnene. Nebudu se s tebou hadat. A co to melej o jakesi nesoudne TZ? Ty jsi uplne chlapce mimo. Chystam se v budoucnu jet take nejaky zavod a napisi, i kdyz skoncim na predposlednim miste, ze jsem maximalne spokojenej,ze to bylo super. Apod. Kazdy si zaslouzi tiskove zpravy a ukaz mi na neco, kde je co nesoudneho! Nechapu nektere lidi, kteri rallye videli ledatak z rychliku
21. 3. 2007 16:38
0 0
to Marek Felt: Když se podíváš zpětně na tiskové zprávy i články, které o Tomkovi vyšly, tak pokud Ty máš trošku soudnosti, měl bys uznat že z toho sebechvála jen vyzařovala. Nebo výmluvy typu, že soupeři jsou podvodníci, viz. loňská Šumava. Z toho, co psal Tomek na svých stránkách, se mi leda tak zvedal žaludek a není divu, že to potom raději vymazali. Mnohokrát také v tiskovkách byly mylné informace o vítězstvích, které ani nebyly. Například Hustopeče. Jistě, ať si napíše každý tiskovou zprávu. To je ok. Já si zase můžu napsat svůj názor. A pokud se Ti to nelíbí, tak to je jen Tvůj problém.
21. 3. 2007 17:54
0 0
Já myslím že nejlepší feldu široko daleko měl Jarda Vančík.
21. 3. 2007 18:45
0 0
fridrich...tam bylo hodně umu v rukou,takže těžko říct.Mě by zajímalo,jak někdo může hned odsuzovat jezdce v 19-ti nebo i dříve.A jak do toho každý vidí.Dá se srovnávat s týmovým kolegou se stejným materiálem.Takhle to přeci nejde.Ve všech třídách jsou v autech dost rozdíly.Není ani Felda A5 jako druhá Felda A5.A podle mě,to úspěch od Davida Tomka je.A že má tiskovky tady..proboha...díky za každou zprávu o komkoliv,ne?
21. 3. 2007 18:45
0 0
fridrich...tam bylo hodně umu v rukou,takže těžko říct.Mě by zajímalo,jak někdo může hned odsuzovat jezdce v 19-ti nebo i dříve.A jak do toho každý vidí.Dá se srovnávat s týmovým kolegou se stejným materiálem.Takhle to přeci nejde.Ve všech třídách jsou v autech dost rozdíly.Není ani Felda A5 jako druhá Felda A5.A podle mě,to úspěch od Davida Tomka je.A že má tiskovky tady..proboha...díky za každou zprávu o komkoliv,ne?
21. 3. 2007 19:30
0 0
Proti D.Tomkovi nic nemám,ale za talenta ho zrovna nepovažuju.A věkem bych se zase až tak neoháněl,neboť v MČR za poslední 2 roky toho odjezdil tolik,co málo kdo.Samozřejmě po něm nikdo nemůže chtít,aby porážel S1600,ale přeci nemůže talent,co za poslední 2roky odjel cca30 závodů prohrávat na RZtách vcelku často s A5,nebo N2.Tomka nemám za talenta ani podle jízdy a podle výsledků už vůbec ne.Ohánět se věkem by mohl ve světě,ne v MČR,kde má lepší podmínky a 2x tolik odjeto,než Ti lidi,co ho poráží i s A5,N2.Př.Ducháček,Hora,Sýkora,Šlehofer,radši ani nemluvit loni o Tarabusovi.Pokud se podívám co jeli,nebo jedou tito podle mě talenti v jeho věku(Kopecký,Kresta,Valoušek,Pech,Šlehofer,Béreš,Riejčica,atd),pak u Davida Tomka o talentu vůbec nepřemýšlím.Takže podle mě průměrný jezdec s průměrnym talentem,který si ovšem narozdíl od ostatních tady mnou vypsaných hraje na velkýho kluka,který jezdí s autem v,jezdí v kombinéze a chodí ve věcech v,dokonce i jeho tým chodi oblékaný v,,,,a to vše v barvách Škody Motorsport.Vše působí fabricky,jen ty výsledky a talent je mu podle mě od fabriky hodně km vzdálený.A až ho uviděj ve světě,tak si všichni okolo řeknou,že to je českej top jezdec.
21. 3. 2007 20:17
0 0
Letos na Šumavě nic zvláštního nepředved. Takovejch talentů jako on jsou u nás desítky. Akorát někdo ty peníze má a někdo ne. A to že má bejvalý tovární auto by mělo bejt znát. Neni Kit jako Kit. Jenže zrovna v těch výsledkách to zrovna znát není.
21. 3. 2007 20:57
0 0
Abslolutní souhlas s názory Honza14 a qapina
rsm1
22. 3. 2007 08:22
0 0
to Larry : Larry sleduji výsledky a tak jak jsem tady psal o tom Německu, jak jel Tomek, tak jsem se podíval na tu jejich zprávu z Hustopečí znovu a prohlédl výsledky Hustopečí 2006 a musím říct , že pěkně kecáš. Ve zprávě mají napsáno : …….. po sérii dohadování a řadě žádostí jsme nakonec byli 1.v Junior 2000, 2. v A6, 4. v S1600 a 7. v A ale kvůli naprosto chybnému přidělení času z poslední RZ jsme se propadli v absolutní klasifikaci mimo bodovaná místa …………… Ofic. výsledek ve tř. JUNIOR 2000 je 1. Tomek/Škaloud , 2. Dunovský/Stross, 3. Hrabec/Hrabec . Nevím co se tam dělo,ale to vítězství tam opravdu mají a Ty jsi se hezky spletl a pěkně kecáš !!!
22. 3. 2007 12:57
0 0
To rsm:Hustopece jsme v juniorech vyhrali Slehofer a Sobehart akorat si na prihlasce nezaskrtly kolonku junior takze jsme nedostali pohar.Jelikoz vysledky na autoklubu jsou oficialni zde figurujeme na prvnim miste takze se nezpletl.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!