Posádky Munchis Ford chtějí získat body

Tým Munchis jede do Portugalska s cílem získat první body do hodnocení týmů.

Po šestileté přestávce se Portugalská rally vrací do mistrovství světa. Bude to poprvé, co posádky Luis Perez Companc – Jose Maria Volta a Juan Pablo Raies – Jorge Perez Companc budou startovat v této zemi, kde se na jihu Portugalska uskuteční již 41. ročník této soutěže.

V letech 2005 a 2006 se zde konala dvoudenní kandidátská soutěž a letos se Portugalská rally pojede jako podnik mistrovství světa. Založena byla v roce 1967 pozdějším místopředsedou FIA Cesarem Torresem.

Na posádky čeká 357,1 ostrých kilometrů na rychlých zkouškách s technickými pasážemi. Soutěž se vyznačuje krátkými přejezdy, nejdelší spojovací úsek neměří více než 60 kilometrů. Ředitelství soutěže se nachází na čtyři roky starém stadionu Algarve, osm kilometrů severně od letiště ve Faru. Stadion bude hostit i 2,03 kilometrů dlouhou superspeciálku, kde proti sobě nastoupí dva vozy vedle sebe před až 30 000 diváků.

Luis Perez Companc chce po zklamání z Mexika, kde musel odstoupit již po 1,8 kilometru první etapy, v Portugalsku bojovat o první mistrovský bod. S povrchem podobným Mexiku a Argentině míří Companc do Portugalska plný optimismu.

Týmový kolega Juan Pablo Raies ukázal během posledních dvou soutěží ohromné zlepšení a bude se snažit tento trend dokázat i na podkladu, který je mistru Jižní Ameriky 2006 mnohem bližší. Se zkušeností ze dvou podniků MS v roce 20007 bude Raies pokračovat v získávání zkušeností s jeho Focusem RS 06.

Po dokončení Mexické rally před dvěma týdny oba jezdci najezdili cenné kilometry na šotolině a v dobré náladě míří do Portugalska s cílem získat premiérový bod do hodnocení týmů.

Luis Perez Companc: “Již se těším na Portugalskou rally, při jízdě na šotolině se cítím lépe a také mám s tímto povrchem nejvíce zkušeností. Říkal jsem že Portugalsko je hodně podobné Mexiku a Argentině, je také rychlé a to jsou podmínky, kterou mi vyhovují. Že jsem nedokončil první den v Mexiku by neměl být takový problém, mám s tímto vozem zkušenosti již z minulého roku."

"Pokud jde o body, tak si myslím, že je můžeme v Portugalsku získat, byly v našich silách již v Mexiku, ale měli jsme problémy. Protože to je nová soutěž, tak každý musí udělat nový rozpis a to je pro nás výhoda. Abych splnil můj cíl pro tuto soutěž a získal co nejvíce bodů, tak musím dojet do osmého místa."

Juan Pablo Raies: "V Portugalsku budeme chtít získat další zkušenosti, je důležité dokončit soutěž a pokusit se změnšit odstup na špičku. Je to nová soutěž pro každého a nikdo nebude mít žádnou větší výhodu. Po Švédsku byl náš výkon již mnohem lepší. V Mexiku jsme pak měli možnost jet na tratích, které nám jsou mnohem bližší a myslím, že bylo velmi důležité obě dvě soutěže dokončit."

"Tento rok si moc užíváme, M-Sport se o nás skvěle stará, jsou to všichni stoprocentní profesionálové. Vůz mě celou dobu překvapuje, snad budeme schopni po třech nebo čtyřech soutěžích s ním jet rychleji, protože ho budeme lépe znát a budeme s ním mít více najeto. Mým jednoznačným cílem pro Portugalsko je dokončit soutěž a získat nějaké body pro Munchis Ford World Rally Team.”

Komentářů celkem: 6
26. 3. 2007 12:08
0 0
Mončičáci vyjedou body do MS, Škodovka měla potenciál a Paroubek je krásný chytrý a milý člověk. smajlík))
26. 3. 2007 12:29
0 0
HALÓ - myslím, že rok 20007 je ještě daleká budoucnost, ne?? :o)
Jirik_eWRC
26. 3. 2007 12:30
0 0
Nechme je jeste tak dva roky sbirat zkusenosti...oni se vyjezdismajlík
26. 3. 2007 12:31
0 0
Munchis nepojede
26. 3. 2007 12:34
0 0
Shacki: A pročpak??
26. 3. 2007 12:46
0 0
Koukám, že jsou docela závodivá rodina. Dva v rallye, další okruhy s formulkou. Hlavně ať se dá dohromady a bráchové ať můžou dál prášit po erzetách.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!