Tým OMV do Portugalska míří za body

Manfred Stohl je po Mexiku sebevědomý, Daniel Carlsson již v Portugalsku vyhrál.

Cesta do Portugalska se Manfredu Stohlovi vždy vyplatila. Do roku 2001 startovat čtvrtý jezdec minulé sezóny celkem šestkrát na jihozápadě Evropy. Ale nikdy v Algarve, kde se soutěž poslední roky konala. Jeho bilance: třikrát šestý v hodnocení produkčních vozů. Naposledy v roce 2001, kdy také dojel na celkovém 15. místě. O šest let později je motivovanější než kdy předtím

„Naše první šotolinová soutěž v Mexiku probíhala velmi dobře. Jsem přesvědčen že se může v Portugalsku ještě zlepšit, protože náš vůz byl přepracován. A i když zkoušky v tomto koutu Portugalska neznám, tak jsme i tak přesvědčen, že mi budou vyhovovat. Jsem velmi optimitiscký, že budeme v páté soutěži MS bodovat,“ řekl Stohl.

Týmový kolega Daniel Carlsson má za sebou po sedmém místě v Norsku skoro měsíc a půl trvající přestávku. Pro Švéda je Portugalsko třetí soutěží ze zatím jistých šesti v tomto roce. A tento navrátivší podnik by měl Carlssonovi vyhovovat. Jezdec týmu OMV Pilot vyhrál Portugalskou rally v roce 2005, která sice nebyla součástí MS, ale již se konala v oblasti Algarve.

„Jsem rád, že zase pojedeme. Přirozeně máme v Portugalsku malou výhodu, protože jsme tam již jeli a víme že můžeme jet velmi rychle. Přesto je to rozdíl jestli jedeš vozem skupiny N jako v roce 2005 nebo jako tento rok s vozem WRC. Myslím, že bude velmi důležité dojet do cíle abychom mohli získat body do hodnocení jezdců a týmů,“ dodal švédský jezdec.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!