18. 6. 2004 00:00 − 2447× − 0

Kopecký pojede na Bohemce s tovární podporou.

Jan Kopecký se stane prvním českým jezdcem, který bude mít při startu s Fabií WRC plnou tovární podporu.

V barvách týmu Škoda Motorsport nastoupí příští měsíc při Rallye Bohemia (9. – 11. 7.) Jan Kopecký. Stane se tak prvním českým jezdcem, který bude mít při startu s Fabií WRC plnou tovární podporu. Na mladoboleslavské soutěži nahradí Kopecký Fina Toniho Gardemeistera, který se před a po Rallye Bohemia bude naplno věnovat intenzivním testům.

Vedoucí týmu Škoda Motorsport Martin Mühlmeier: "Upravili jsme původní plány testů, Toniho program bude až do Finské rallye velmi nabitý. Proto jsme se rozhodli dát na domácí soutěži šanci Janu Kopeckému a očekáváme, že že ji beze zbytku využije. Bude mít z naší strany stejnou podporu, jako by se jednalo o soutěž mistrovství světa. Tím, že do tří národních soutěží v Německu, České republice a Finsku nasadíme vždy lokálního jezdce se znalostí místních podmínek, můžeme maximálně vytěžit pro náš vývojový program."

Jan Kopecký: "Na Bohemku s plnou tovární podporou se už moc těším, hlavně na pořádné boje s Pechem a Krestou. Musím přiznat, že jsem opravdu hodně hodně zvědavý na současnou Fabii WRC, jak výrazně se během letošního vývoje změnilo nastavení proti verzi, se kterou dosud jezdím. Teď mě čekají první testy na seznámení, ještě jsem v novém autě neseděl, ale jinak se samozřejmě už naplno připravujeme. Je skvělé dostat takovou šanci."

Další soutěž absolvuje tým Škoda Motorsport již o tomto víkendu, kdy v rámci příprav na srpnovou Německou rallye jede Armin Schwarz Sárskou rallye. Toniho Gardemeistera potom čeká start na finské Exide rallye (2. - 3. července).

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!