5. 4. 2007 00:00 − 2788× − 3

Leoš Flídr před Valaškou

V přípravách se v kalendáři jméno Valašské rally neobjevovalo, ale nakonec loňská vítězná posádka na Valašsko zavítá.

Loňští premianti Rally Super Série, posádka SVC Náchod Motorsport Leoš Flídr – Bohumil Ehl před sezonou 2007 deklarovali chuť ke změně sportovního nářadí a také omezení počtu startů. V předsezónních přípravách se v kalendáři jméno Valašské rally neobjevovalo, ale nakonec loňská vítězná posádka na Valašsko zavítá. Co bylo důvodem změny?

„Opravdu jsme nepočítali se startem na Valašce a to i přesto, že se nám zde líbí a jede se nám dobře. Týmová strategie směřovala spíše k jednomu ze závodů MS v kategorii WRC a domácí starty měly být pouze jakýmsi tréninkem na závod v zahraničí. Vše ale změnily podmínky pro vozy WRC v Česku,“ vysvětluje Leoš Flídr a pokračuje:

„Nově vytvořená kategorie S v závodech Mistrovství republiky dává možnost startů vozidel WRC a také jejich boj o celkové prvenství v seriálu. Společně s našimi týmovými partnery jsme nové předpisy podrobně vyhodnotili a rozhodli se pro seriál MČR s cílem uspět co nejvíce v absolutním pořadí.“

Vozů kategorie WRC ale v ČR již moc není. Nepovažujete tento fakt za poměrně nahrávající pro roli bezkonkurenčních favoritů?

„Je pravdou, že vozy WRC z ČR skoro zmizely. Prakticky jediným dostupným vozem (mimo jiné – stále velice kvalitním) je Octavia WRC z dílen pana Věroslava Cvrčka. Vedle toho má Octavii Karel Trněný. A právě s týmem Karla Trněného jsme náš plán poměrně úzce konzultovali a následně se dohodli, že se v seriálu MČR budeme snažit vzájemně obírat o body,“ s úsměvem říká náchodský pilot.

A jaké jsou tedy vyhlídky náchodské posádky před obhajobou prvenství na Valašce?

„Vždy jedeme s cílem vyhrát. Trochu nás ale brzdí fakt, že jsme nejen v závodním voze ale bohužel ani v tréninkovém Mitsubishi neseděli od loňského Setkání Mistrů v Sosnové. Minulý týden jsme kvůli nastavení sedaček a základnímu nastavení setupu Octavie objeli pár koleček v Bělé pod Bezdězem. Věřím ale, že naše fanoušky, ostatní diváky a samozřejmě v neposlední řadě ani naše sponzory nezklameme. Jestli něco dělám nerad, tak nerad prohrávám,“ říká Leoš Flídr.

Komentářů celkem: 3
cup
6. 4. 2007 09:221
0 0
Leoši sem rád že jsi se rozhodl s Karlem pro letošní sezonu takle,a že WRCa z naších tratí nezmizí úplně. Už se tšším až Tě uvidím na Valašce,držím palce.
6. 4. 2007 10:122
0 0
Na Valaššku jdu kvůly všem kategoriim ale každé WRC i kdyby bylo jen jedno, tak pro potěšení diváka je to paráda. Už se nemůžu dočkat.
6. 4. 2007 13:573
0 0
Hoši, fandím Vám
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!