13. 4. 2007 00:00 − 3036× − 3

Vladimír Berger oslavil padesátku

Vladimír Berger měl začátek letošní sezony poměrně pestrý. Vystřídal dva různé vozy a dva spolujezdce.

Tisková informace Motorsport review.cz

O minulém víkendu oslavil jeden z našich nejzkušenějších a nejúspěšnějších jezdců významné jubileum. Svých padesátých narozenin dosáhl Vladimír Berger nejen v plné životní, ale i jezdecké síle.

Za dobu co Vladimíra Bergera vídáme na rychlostních zkouškách nasbíral nespočet úspěchů a triumfů. Mezi ty první patřilo absolutní vítězství v oblastním šampionátu v roce 1984. O rok později totéž zopakoval v malém mistrovství ČR.

Perfektně zvládl i přechod z vozů se zadním náhonem na favorita, s nímž od roku 1988 absolvoval celkem 11 soutěží MS a v roce 1994 byl u toho, když tovární tým Škoda Motorsport získal mistrovský titul v soutěži značek.

Škodovkám zůstal, až na pár výjimek, věrný i po odchodu z továrního týmu. Od roku 1997 sedlal okruhovou octavii ve Škoda Octavia Cup. I zde patřil k nejlepším. Octavii zůstal věrný dodnes i přesto, že byl spolu s dalšími posádkami „nepohodlných“ soutěžních strojů přeřazen do, nyní opět již zaniklé, Rally Super Serie. Mimochodem její poslední soutěž vyhrál a získal tak celkově druhé místo v absolutním pořadí.

Ostatně loňská sezona byla pro Vladimíra velice úspěšná. Když na Rallye Bohemia nemohl startovat se svou octavií, tak se po deseti letech vrátil do vozu skupiny N a s Hondou Civic TypeR vyhrál nejen třídu, ale i skupinu. V Lužických Horách po krásném souboji s Václavem Donátem zopakoval své dvaadvacet let staré vítězství v absolutní klasifikaci na této soutěži a o úspěchu Rally Super Serii jsme již psali.

Obdivuhodná je i dlouhodobá spolupráce s firmou Auto Jarov, jejíž barvy bude letos hájit již desátou sezonu. Opět usedne do osvědčené Škody Octavia 2,0, jediného exempláře v továrně postaveného áčkového dvoulitru a všichni si přejeme, aby se mu i nadále dařilo alespoň stejně dobře, jako dosud.

Hodně zdraví Vladimíre.

Komentářů celkem: 3
13. 4. 2007 08:43
0 0
VSE NEJ JE STRELEC NA TO AUTO CO MA!
13. 4. 2007 09:59
0 0
Ač služebně starší, nasazením mnohé mladé převyšuje. Vše nejlepší
dexter05
13. 4. 2007 14:00
0 0
Hodně zdraví a taky ještě hodně sezonsmajlík) protože jinak by mi na RZtách hodně chybělsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!