Peugeot připravuje svou S2000 na Turecko

Nicolas Vouilloz a Enrique Ojeda absolvovali třídenní test na šotolině ve Španělsku s novými Peugeoty 207 S2000

Piloti španělského Peugeot Sportu Nicolas Vouilloz a Enrique Ojeda absolvovali třídenní test na šotolině ve Španělsku s novými Peugeoty 207 S2000 jako přípravu na Rally Turkey, která se pojede příští měsíc.

Oba piloti za volantem těchto vozů na šotolině seděli ve Španělsku poprvé a pochvalovali si dobře vyvážené vozy a bezproblémový test. Vouilloz do nového Peugeotu 207 S2000 usedne i příští týden, když společně s Gillem Panizzim budou auto testovat na asfaltu jako součást vývoje a přípravy pro starty ve Francii. Do dnešního dne bylo v dílnách ve Velizy vyrobeno již 12 vozů Peugeot 207 S2000. Dva z nich se objeví na dalším z podniků IRC, v Turecku.

Svou rychlost ukázal nový Peugeot 207 S2000 již na letošní Portugalské Rally, kde mezi vozy kategorie N skončil na druhém místě. Kategorii by Bruno Magalhaes s Peugeotem teoreticky s přehledem vyhrál o více jak osm minut, kdyby neměl v první etapě vleklé problémy s transmisemi. Tento start komentoval ředitel celého projektu Martin Biju-Duval: „S rychlostí našeho nového vozu jsme zatím velmi spokojeni, takže naše následující cíle nemohou být jiné, než pokračovat v práci a začít vyhrávat. Oba piloti byly výkonem auta po testech ve Španělsku na šotolině velmi mile překvapeni. Nicolas Vouilloz si vůz mohl vůz osahat a po testech bude mít pro Tureckou Rally dostatek zkušeností. V žádném případě ale naší práci nechci přechválit, máme toho ještě hodně před sebou a především musíme dále pokračovat v testování na asfaltu i nezpevněném povrchu. Rady a zkušenosti Gilla Panizziho jsou pro nás velmi důležité. Ale v podstatě nic vám nenahradí data a zkušenosti získané při testech. Turecko pro nás pro všechny bude velkým krokem do neznáma, je to úplně nová rally, ale podle výkonů v testech a v Portugalsku jsme velkými optimisty.“ Tento víkend debutuje Peugeot 207 S2000 také ve francouzském šampionátu, když se představí Julien Pressac na Rallye de Auxerrois.

Komentářů celkem: 3
mecirek
14. 4. 2007 18:04
0 0
nepatrí to sem ale v krumlove budou startovat Becka, min 8. stratosy 037 i S4, tak panové to je bomba navic ofic potvrzeno, vice http://www.rely.cz/rely/index.php?obsah=zobraz&id_clanku=3629
jen že ewrc nejak zaspal smajlík))
14. 4. 2007 18:42
0 0
nevim co teda narozdíl od tebe tým ewrc zaspal.ten člátek tu už dávno je.jen se musíš občas podívat tochu níž
mecirek
14. 4. 2007 19:00
0 0
jaj. tak pardon. uz to vidim
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!