Argentinský River Plate se představuje

Organizátoři Argentinské rally zařadili do letošního programu superspeciálku na národním stadiónu River Plate v Buenos Aires

Organizátoři šestého podniku letošního Mistrovství světa v rally, Argentinské rally se inspirovali u pořadatelů ostatních závodů a do programu zařadili superspeciálku na národním stadiónu River Plate v Buenos Aires. Posádky ji absolvují ve čtvrtek, než se letecky přesunou zpět do Cordoby a zde na známých tratích absolvují celý zbytek závodu.

Fotbalovým fanouškům netřeba argentinský stadión River Plate představovat. Ale pro ty, kdo nesledují fotbalové dění, jsme připravili pár informací o tomto legendárním fotbalovém stánku, který se 3. května změní na stánek rallyeový. Stavba tohoto stadionu, kterému v Argentině nikdo neřekne jinak, než „El Monumental“ začala v roce 1935 na břehu řeky Rio de la Plata v Buenos Aires. Projektovali jej architekti Jose Aslan a Hector Ezcurra. Stadión má kapacitu 65 645 míst a je největší v Argentině. Do stadiónu se dá dostat jedním z 32 vchodů. Míst na sezení zde najdete více jak 25 000, další diváci musí stát. V areálu je 10 posiloven, menší stadión s kapacitou 2 500 diváků, divadlo, dvě restaurace. O celý komplex se stará 400 zaměstnanců a je zde pouze 278 parkovacích stání. Stadión večer osvětluje 213 reflektorů, každý má výkon 3 500 Wattů (celkem 765 000 Wattů), o správný zvuk se stará 180 reproduktorů s celkovým výkonem 15 000 Wattů.

Stadión se proslavil především, když se zde konalo finále fotbalového Mistrovství světa v roce 1978, když domácí Argentina porazila Holandsko 3:1. Každoročně projde stadiónem 1 300 000 diváků při sledování fotbalových zápasů a i jiných show. Rally je v Argentině velmi populárním sportem, takže se dá očekávat, že stadión bude vyprodaný a fanoušci připraví jezdcům tu správnou atmosféru.

Komentářů celkem: 1
Buža
26. 4. 2007 13:151
0 0
Tak tomu říkám pořádný kotel...Atmosféra bude parádní o tom není pochyb,škoda Galliho...Ten by tam jistě ukázal.Už se těším na záběry
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!