Munchis Ford si jede pro body

Munchis Ford World Rally Team chce v Argentině získat první body do hodnocení týmů.

Argentinská rally jako šestý podnik MS bude třetí účastí posádek Luis Perez Companc – José Maria Volta a Juan Pablo Raies – Jorge Perez Companc v honbě za mistrovskými body. V Argentině se očekává rychlá a nevypočítatelná šotolina – v roce 1983 zde vyhrál Hannu Mikkola s rychlostním průměrem 121,6 km/h – rekord, který nebyl již přes dvacet let překonán. Většina 346,55 "ostrých" kilometrů se nachází se nachází v kopcích severně od města Cordoba a na některých místech se posádky dostanou až do výšky 2195 metrů nad mořem.

27. ročník této soutěže odstartuje ale 700 kilometrů daleko od centra soutěže na stadiónu River Plate v hlavním městě země, Buenos Aires. Zde se bude i konat RZ1, 2,4 km dlouhá superspeciálka. Jistě se bude jednat o vzrušující start pro tým Munchis, protože firma Munchis je hlavním sponzorem této zkoušky na fotbalovém stadiónu.

Luis Perez Companc zde startoval již pětkrát, se spolujezdcem Voltou dojel v roce 2003 na impozantním šestém místě. Minulý rok zde argentinská superhvězda dojela jen na devátém místě, když ho technické problémy na jeho Focusu WRC05 stály na předposlední zkoušce drahocenné sekundy a tím pádem i osmé místo celkově. Letos, ve Focusu 06, se Companc pokusí dominovat domácí soutěži.

V minulých dvou letech byli Raies se spolujezdcem Jorge Perezem Compancem korunováni mistry Jižní Ameriky ve třídě A8. S jejich bohatými zkušenosti argentinských tratí se s nimi bude muset počítat. Raies dokončil soutěž nejlépe v roce 2002 na 17. místě a od roku 1992, kdy zde debutoval s Renaultem 18 GTX, se soutěže zúčastnil již šestkrát.

Povzbuzující informace přicházejí z Miami, kde Pablo Perez Companc, bratr Luise a Jorgeho, podstupuje rehabilitaci po těžké nehodě v závodě Indy Pro Series. Oba bratři poté odřekli start v Portugalské rally minulý měsíc a odjeli za svým bratrem. Pablo by se měl z nehody plně zotavit a tým Munchis oznámil, že po konzultaci s FIA, která dovolila dodatečnou náhradu za neuskutečněný start v Portugalsku, se zúčastní Německé rally a může tak znovu bodovat do hodnocení týmů.

Luis Perez Companc: "Účast na domácí soutěži je snem všech jezdců, povzbudí vás, když vám fandí lidé okolo trati. Jsem z této soutěže velmi nervózní, protože vím jak je důležité reprezentovat Argentinu a ukázat jízdu s vozem WRC na domácí soutěži. Pro nás to je nejdůležitější ročník soutěže, protože náš tým Munchis Ford je nominován do hodnocení týmů – to je něco úplně nového pro motorsport v Argentině."

"Děkujeme bohu že Pablo se tak dobře dostává z té nehody a z mého pohledu jsem na soutěž připraven. Jsem přesvědčen, že můžeme získat první body pro tým Munchis a že já mohu skončit do sedmého místa. Musím se během celé soutěže koncentrovat a pokud se mi to podaří, tak nepochybuji že se nám podaří získat první body pro tým a i pro mě jako jezdce."

Juan Pablo Raies: "Je vždy skvělé mít vítězný vůz a proto jsme tak optimističtí ve výhledu na Argentinskou rally. Je pro nás důležité mít co nejvíce zkušeností s vozem, Portugalsko by bylo další dobrou zkušeností, ale Luis a já povrch v Argentině velmi dobře známe a snad se nám tu bude dařit. Je příjemné cítit podporu lidí – v Argentině bude tým Munchis podporován a o to dlležitější bude dosáhnout dobrého výsledku."

"Cílem je díky zkušenostem s touto soutěží získat body do hodnocení týmů a jezdců – doufáme že se nám to v naší zemi podaří. Bude to těžká soutěž, pojedeme velmi rychle, ale pokud možno bezpečně a na konci soutěže z toho snad bude dobrý výsledek."

Komentářů celkem: 3
30. 4. 2007 21:551
0 0
..:D..perez pro body..
pavlik007
30. 4. 2007 22:432
0 0
hněty...
meeecarJWRC
2. 5. 2007 19:583
0 0
dobrej ftip:-D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!