Posádky v Argentině strávily noc v letištní hale

Nečekané komplikace při dopravě z Buenos Aires měly za následek zrušení celé páteční etapy.

Asi nikdo nečekal, že takto dopadne přesun mezi sedm set kilometrů vzdálenými městy, kde se Argentinská rallye odehrává. Ze tří letadel vracejících se po divácké „erzetě“ z argentinské metropole nazpět do Cordóby přistály na místě určení nakonec pouze dvě. Třetí stroj se kvůli mlze na cordóbském letišti musel vrátit zpět do Buenos Aires. Posádky, včetně české dvojice z OMV BIXXOL Rally Teamu CZ, Štěpán Vojtěcha a Michal Ernsta, tak musely strávit noc na zemi v letištní hale.


Foto: OMV BIXXOL Rally Team

Přitom čtvrteční večer začal pro Štěpána Vojtěcha velmi dobře, když na superspeciálce zajeldruhý nejrychlejší čas v kategorii PWRC. „Pro nás proběhla superspeciálka v pohodě. Auto fungovalo a tak se nám podařilo navázat na dobrý vstup ze shakedownu,“ komentoval Štěpán průběh večera na River Plate Stadium.

Poté však začaly pro posádky nečekané komplikace. „Všechna tři letadla přepravující posádky, novináře a doprovod odlétala se zpožděním až po půlnoci, bohužel jediné naše se muselo kvůli špatnému počasí a zavřenému letišti vrátit zpět do Buenos Aires. To bylo zhruba o půl čtvrté ráno. Nyní stále čekáme na otevření letiště v Cordobě,“ popisoval dění Štěpán Vojtěch v půl jedenácté dopoledne místního času (15:30 SEČ).


Foto: McKlein

Tomáš Pochop, manažer teamu, líčí nepříjemnou situaci, do níž se posádky dostaly: „Jsme s kluky v neustálém spojení, voláme si a píšeme. Nyní je důležité, dostat je co nejrychleji zpět, aby se dostali do postele a odpočinuli si, protože celou noc strávili na podlaze letištní haly.“

Přetrvávající mlha na Cordóbském letišti stále neumožňovala odlet speciálu s jezdci, celá páteční etapa tak musela být zrušena.

Komentářů celkem: 3
4. 5. 2007 17:331
0 0
Tak proc nezrusili etapu jen pro ty posadky toho letadla?
Leob mohl spat ne letisti a ostatni si zatim mohli nejet naskok. smajlík
Lukass
4. 5. 2007 17:402
0 0
Tak to je mazec mno, snad se vůbec během weekendu dostanou zpět, aby jsem taky něco viděli :D smajlík
4. 5. 2007 17:453
0 0
Kdyz se to nelepsi tak netusim proc je neprevezou nejakym luxusnim busem, auta to pres noc zvladla a takhle taky na dobre pocasi muzou cekat do nedele smajlík Holt obcas se snaha vyjit maximalne fanouskum nepovede...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!