Jan Kopecký testoval v Itálii

Dvoudenním testem v Itálii pokračovaly přípravy Czech Rally Teamu Kopecký na Rallye Sardinia.

Dvoudenním testem v Itálii pokračovaly přípravy Czech Rally Teamu Kopecký na Rallye Sardinia. Kompletní tým dorazil do dějiště soutěže s časovým předstihem, neboť před startem soutěže Czech Rally Team Kopecký naplánoval dvoudenní test v dějišti rallye, aby vůz Škoda Fabia WRC nastavil pro italskou šotolinovou soutěž.

Pilot Jan Kopecký měl k dispozici dva přibližně čtyřkilometrové úseky, které velmi věrně napodobovaly rychlostní zkoušky Rallye Sardinia. Jeden z úseků byl techničtější, střídaly se na něm zatáčky s mnoha převýšeními. Druhý byl naopak výrazně rychlejší. Během sobotního i nedělního testu získal Czech Rally Team Kopecký mnoho informací před startem rallye a podařilo se najít vhodné základní nastavení vozu Škoda Fabia WRC ještě před startem oficiálního shakedownu.

„V úvodu sobotního testu jsme vycházeli z nastavení, které jsme použili v Portugalské rallye. Velmi rychle jsme však od této varianty ustoupili, neboť dle poznatků Jana nebylo nastavení z Portugalska pro italskou šotolinu vhodné. Jan začal s techniky usilovně pracovat na individuálním setupu pro Rallye Sardinia. Během sobotního testu se podařilo vůz Škoda Fabia WRC naladit pro techničtější úseky a v neděli si Jan drobnými změnami vyladil nastavení i pro rychlé pasáže.

S výsledky testů jsme spokojeni, mohli jsme se maximálně soustředit na detaily, neboť vůz Škoda Fabia WRC fungoval naprosto bez jakýchkoliv technických problémů. Nyní se tým zaměří na kompletní kontrolu vozu a posádku pochopitelně čekají před startem soutěže seznamovací jízdy,“ řekl po testu vedoucí týmu Josef Kopecký.

„Velmi jsem přivítal dvoudenní test na Sardinii, neboť odpovídající podmínky nelze v České republice připravit. Ačkoliv můžeme čerpat ze zkušeností z loňského startu, přesto je test v místních podmínkách nenahraditelný. Místní šotolina je specifická, stejně jako rychlostní zkoušky. Velmi rychle se na trati vyjedou koleje a především na krajnicích je třeba velké opatrnosti. Během testu jsme pracovali především na nastavení podvozku a z jízdních vlastností vozu Škoda Fabia WRC mám velmi dobrý pocit.

V loňském roce nás hned na úvodní rychlostní zkoušce zastavil vadný snímač otáček, proto bych velmi rád v letošní Rallye Sardinia absolvoval všechny tři etapy kompletní,“ doplnil Jan Kopecký.

Komentářů celkem: 7
13. 5. 2007 22:24
0 0
Tak hodně štěstí a nějaký ten bodík!
Dag22
14. 5. 2007 00:02
0 0
Zajímavý je jak vždycky kopečtí zdůrazňujou jak fabie funguje bez tech. problému .. že by na něco naráželi?
smajlík)))
Jinak taky doufám v bodík
14. 5. 2007 00:24
0 0
Držím palce uz se tam moc těším!!!
14. 5. 2007 10:09
0 0
2 Dag22: protože nemaj ve zvyku se pořád na něco vymlouvat, jako mnoho jiných (zlobí elektronika, bolí ruka, hlava..... atd.) a auto si připravujou sami, tak to má přeci logiku...
14. 5. 2007 18:18
0 0
"s techniky usilovně pracovat na individuálním setupu" A sakra asi jim někdo ukrad Arminuv setup eeee oprava setdown.-)-)-) Honzo držím palce a když nebude bod tak neudělejte ostudu.
14. 5. 2007 18:33
0 0
setdown - moc pekny, to jeste nikoho nenapadlo, uplne vystizny
FandaB
14. 5. 2007 21:23
0 0
Fakt se mi libí jak k tomu Kopečkovic přistupujou pečlivě. Přeju hodně štěstí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!