Lumír Firla před Tišnovem přezbrojuje

Pozorní příznivci si již jistě všimli, že na Eurostroj Rally Tišnov je Lumír Firla přihlášen s jiným vozem.

Pozorní příznivci MČR v Rallysprintech si již jistě všimli, že na nadcházející Eurostroj Rally Tišnov je orlovský jezdec Lumír Firla, startující také s podporou serveru eWRC.cz, přihlášen s jiným vozem, než tradičním Mitsubishi Lancer EVO 6. S ním jsme jej byli zvyklí vídat po celou uplynulou sezónu a také na letošním úvodním sprintu na Vysočině.

V seznamu přihlášených skutečně k překlepu nedošlo a římská 1, která v označení modelu vozu přibyla, je skutečností.

Poté, co se žlutá EVO 6 naposledy projela na českých tratích na Vysočině a připsala si krásné třetí místo absolutně, rozloučila se počátkem května se severem Moravy a vydala se na cestu k našim jižním sousedům do Rakouska. Vzhledem k tomu, že v dané době ještě nebylo rozhodnuto o jejím nástupci a krátká doba mezi prodejem a sprintem v Lužických Horách neumožnila zajistit pronájem konkurenceschopné techniky, musel Lumír start na zmíněné soutěži odvolat.

V Tišnově však Lumíra Firlu s Pavlem Švajdou na startu již opět uvidíme. V pondělí večer si mohl tým po třech týdnech shánění vhodné nástupkyně a jednáních oddychnout. Na uvolněné stání po „šestce“ se postavila její o generaci mladší příbuzná.

Vůz, se kterým se tým Firla Autosport bude účastnit následujících klání, není příznivcům rally neznámý. V minulosti absolvoval 7 soutěžních startů, z nichž jeden se odehrál také na tratích MS. O kvalitách vozu svědčí také fakt, že se v roce 2005 stal vítězem Barum Rally v kategorii produkčních vozů a celkově mu patřilo třetí místo. Fanoušek již tuší a správně, že se jedná o Lancer EVO 7, který v minulosti vodil po tratích Jan Kopecký.

V úterý odpoledne si Lumír vůz poprvé krátce vyzkoušel. Následující dny budou patřit hlavně práci při nastavování vozu dle představ posádky, úpravě designu a dalším nezbytným činnostem. O plánech na Tišnov vás budeme samozřejmě před soutěží samotnou informovat. Prozatím Vám přinášíme Lumírův pozdrav a pár fotografií z úterního prvního „venčení“ nové techniky.

Komentářů celkem: 6
1. 6. 2007 12:46
0 0
Tak ať dobře slouží!
sloní kýta
1. 6. 2007 14:56
0 0
a ať je to stále stejně pěkné pokoukání!
1. 6. 2007 19:07
0 0
Dobré info!!! Auto je určitě perfektní a pokud s ním pojede Lumír jak s EVO6 tak to bude hezké pokoukání. Stejně letos sprinty mají hodně dobrou úroveň a o vítězsví jede víc lidí než ve velkém mistráku, doufám že to Tišnov potvrdí a Lumír se do toho zapojí. Držím palce!!!!
2. 6. 2007 10:10
0 0
Neni to byvaly auto Honzy Kopeckyho??? Myslim ze jo
2. 6. 2007 12:22
0 0
stik: Co takhle si to přečíst, než napíšeš komentář?
mecirek
2. 6. 2007 13:14
0 0
mirek: neprud
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!