Daniel Porazil - eWRC.cz
4. 7. 2004 00:00 − 2419× − 0

RALLY BOHEMIA startuje již příští pátek!

Rozhovor Seriál rozhovorů s ředitelem RALLY BOHEMIA panem Zdeňkem Bělou pokračuje i v měsíci červenci. Vzhledem k tomuto datu se dá očekávat, že otázky i odpovědi budou konkrétnější než kdykoli

Seriál rozhovorů s ředitelem RALLY BOHEMIA panem Zdeňkem Bělou pokračuje i v měsíci červenci. Vzhledem k tomuto datu se dá očekávat, že otázky i odpovědi budou konkrétnější než kdykoli předtím.

Pane Bělo, proč na oficiálních stránkách RALLY BOHEMIA chybí divácká místa?
Když jednáme se sponzory o finančním zajištění soutěže, většinou se nás ptají, kolik reklamního místa a kolik diváků a fanoušků danou reklamu za určitý finanční obnos uvidí. Čtenáři jistě vědí, že vydáváme barevný 70ti stránkový program, kde jsou kromě všech informací o soutěži také prezentace našich partnerů a sponzorů. Naším zájmem i povinností vůči partnerům je prodat co nejvíce těchto programů. Cenu jsme proto v porovnání s jinými našimi soutěžemi stanovili doslova lidovou – 39 Kč. Jistě, v dnešní době není problém dát cokoliv na web, ale tyto informace nebudeme dávat zadarmo. Tomu, kdo chápe tyto zákonitosti, není třeba dál situaci vysvětlovat. Ten, kdo nás bude chtít očernit, to stejně udělá.

Prý je chudá listina přihlášených posádek. Co Vy na to?
Rally všeobecně je ve zcela jiné pozici než třeba v loňském roce. Před rokem jsme měli na startu 18 vozů WRC, letos se musíme smířit s tím, že takovou podívanou už nikdy neuvidíme, tedy kromě soutěží mistrovství světa. Mimoto si nemyslím, že pánové Schie, Pattison či Marshall jsou průměrní jezdci. Ten, kdo sleduje soutěže do větší hloubky ví, že z dosažených výsledků se dá očekávat kvalitní sport i od Poláka Witase nebo Nora A. Fosse. V dané celkové situaci a vzhledem k zařazení Bohemie jsme pravděpodobně dosáhli maxima možného.

Jak moc ovlivnilo chod soutěže odvolání startu Toniho Gardemeistera?
Chod soutěže to nijak neovlivnilo a neovlivní, přípravy však strašně moc! V tištěném programu jsme měli připraveny rozhovory jak s Tonim, tak i s novým vedoucím Motorsportu panem Mühlmeierem. Po odvolání startu jsme museli celý program přepracovat a tisk, resp. zahájení prodeje se tak o jeden den opozdil. Proto bych se všem fanouškům chtěl na tomto místě omluvit za jednodenní prodlevu. Navíc byla celá koncepce postavena tak, aby vše bylo soustředěno právě na Toniho. Proto jsme vozy WRC ponechali na čele startovního pole, proto je uzpůsoben časový plán především ten páteční tak, aby přední představitelé firmy Škoda stihli slavnostní start i Sosnovou.

Chcete říci, že za normálních okolností by na Bohemii vozy WRC startovaly až za produkčními vozy?
S největší pravděpodobností ano.

Máte zprávy, jak tuto situaci budou řešit třeba ve Zlíně?
Ne, to nemám. Myslím si ovšem, že i ve Zlíně si uvědomují, že éra WRC je u konce. Zcela logicky tedy upřednostní Mistrovství Evropy před MMČR.

Proč podle Vás Gardemeister neodstartuje?
To není otázka pro mě. Na spekulace jste tu Vy.

Vlastní názor ale máte?!
Ano a nechám si ho pro sebe, protože na něm vůbec nezáleží.

Panu Křečkovi se prý nelíbí Vinec v protisměru…
A Vy se divíte? Celý život to zná jen zleva doprava a na stará kolena, (doufám, že se na mě nebude zlobit), mu to změníme a připravíme ho tak o výhodu domácího hřiště. Láďa je ale profesionál, a tak nemám strach, že by si s tím neporadil.

Startuje se v pátek 9. července, čím se zabýváte v těchto chvílích?
Sestavujeme jednotlivé části mozaiky tak, aby tvořily jednotný celek.

Z čeho máte největší obavy?
Z neukázněných diváků. Myslím, že už o mně vědí, že se nebudu v případě jejich nekázně zdráhat rušit rychlostní zkoušky.

Z čeho ještě?
RALLY BOHEMIA je obrovský kolos, který se připravuje 12 měsíců v roce. V konečné fázi je v soutěži zapojeno téměř 2000 lidí. Bohemka představuje stovky maličkostí, které mohou selhat. Prací a úkolem organizačního výboru, ale i pořadatelů na trati je, postarat se o to, aby se tak nestalo. Věřím svým lidem, že to zvládnou.

Děkuji za rozhovor a hodně štěstí Vám i soutěži!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!