Hladík s Dolečkovou završili vítězný hattrick

Vynikající formu z úvodu sezóny potvrdila v Tišnově východočeská posádka Jiří Hladík a Marcela Dolečková.

Tisková zpráva Rally Racing Promotion

Vynikající formu z úvodu sezóny potvrdila v Tišnově východočeská posádka Jiří Hladík a Marcela Dolečková. Stejně jako v úvodních dvou podnicích MČR sprintrally, Okříškách a Hrádku, nenašli ve třídě N2 přemožitele ani na jihu Moravy.

Jedenáct vozů třídy N2 odstartovalo v sobotu 9. června ráno do třetího rallysprintu sezóny. Jirka s Marcelou se opět představili s červenou Hondou Civic 1,6 VTi. Hned na úvodní rychlostní zkoušce se ujali vedení. Od druhé erzety převzali první pozici Tomáš Marek s Pavlem Malaníkem. Jirka s Marcelou na ně však po úvodní sekci, tvořené třemi vložkami, ztráceli pouhé 3,2s.

Čtvrtá vložka, Tišnovská, se Jirkovi a Marcele vydařila a vrátili se do vedení. To ještě zvýraznili nejrychlejšími časy v páté a šesté rychlostní zkoušce. Ve třetí sekci si Jirka s Marcelou své vedení s přehledem pohlídali a i ve třetím sprintu sezóny si udrželi stoprocentní bodový zisk ve třídě N2. Za zmínku jistě stojí skutečnost, že za nimi skončily i všechny posádky třídy N3.

„Tišnovskou rallye jsme zahájili vítězstvím na úvodní erzetě. Na dalších dvou rychlostních zkouškách se však ukázalo, že volba pneumatik nebyla správná. Navíc se přidal problém s vadnutím brzd. V prvním servisu měli mechanici dost napilno. Měnily se pneumatiky, brzdové kotouče i destičky, ale neměli jsme k dispozici správnou tvrdost. Vadnoucí brzdy nás tak provázely po celou soutěž. Nepříjemným faktem rallye bylo počasí. Tropické vedro ale museli snášet všichni.

Ve druhé rundě jsme se snažili jet naplno, neudělat žádnou chybu a to se nám povedlo. Do závěrečné části závodu jsme nastupovali s náskokem čtvrt minuty na výborně jedoucího Tomáše Marka. Když se rozdíl po sedmé erzetě zvětšil na dvacet vteřin, pohlídali jsme si vedení na předposlední vložce a ta závěrečná už byla jenom svezením do cíle. Tam jsme si mohli plně vychutnat radost ze třetího vítězství v řadě. Ovšem konečné výsledky ukázaly, že se budeme radovat nejen z hattricku, ale i z prvního místa v enkách do dvou litrů a premiérově i z prvního místa ve smíšených posádkách z Čech.

Závěrem nechci rušit tradici, a tak děkuji sponzorům, partnerům a našim mechanikům. Zvláštní poděkování si zaslouží náš kamarád, sponzor a dobrá duše týmu Jan Prihara, který nám posílal časy soupeřů, Jan Rudolf za přípravu tréninkového vozu a šéfka Maciny, která byla tak hodná a uvolnila ji z práce,“ popsal pilot z Hradce Králové cestu ke třetímu triumfu sezóny.

A jak viděla tišnovský sprint Marcela?

„Eurostroj Rally Tišnov pro mě byla doposud nejtěžší soutěží. Byla náročná nejen kvalitou tratí, ale také nesnesitelným vedrem, které v autě a v kombinéze panovalo. Nebyla to soutěž jen o tom, komu vydrží technika a kdo má kolik koní pod kapotou, ale také o vůli a síle bojovat až dokonce. Moc jsem se na tento závod těšila a doufala v obhajobu loňského vítězství a to se i přes mé pochyby podařilo. Velmi příjemně mě překvapila pro mě dosud neznámá posádka Tomáš Marek a Pavel Malaník. Předváděli úžasný boj až dokonce a nenechali nám nic zadarmo.

Má velká pochvala patří pořadatelům za výběr tratí rychlostních zkoušek. Byly zajímavé pro nás a na své si určitě přišli i diváci. Největší obdiv patří Jirkovi, neboť ani já nejsem neomylná a dokáži se splést a jen díky jeho chladné hlavě pro nás neskončila soutěž před prvním servisem. Po návratu z Tišnova mě v neděli čekal ještě hobby sprint Letohrad, kde jsem zvítězila s naším tréninkovým vozem Opel Kadett ve třídě R (do 2000 ccm). Ukázala jsem klukům, že i když jsem jen spolujezdec, tak dokáži také držet volant. Takže má radost z úspěchu byla dvojnásobná,“ doplnila své pocity Marcela.

Dalším startem dosavadních suverénů třídy N2 bude poslední červnový víkend Impromat Rallysprint Kopná.

Foto: Robert Balcar, Monika Dolečková

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!