Jelínek vytěžil stříbro i v Tišnově

Po prvním letošním úspěchu na Thermica Rally Lužické Hory se posádce Jelínek–Kotěna dařilo i na jihomoravské půdě v Tišnově.

Po prvním letošním úspěchu na Thermica Rally Lužické Hory, kde posádka Pospa Rallye Teamu Jelínek – Kotěna vybojovala stříbro v absolutní klasifikaci MČR, se jí dařilo i na jihomoravské půdě v Tišnově. I zde tito jezdci zaostali v hodnocení mistrovství sprintrallye pouze za výkonnějším vozem WRC Karla Trněného a připsali si další cenné body do tabulky.

Jelínek s Kotěnou vstoupili do soutěže opatrněji, první ostré kilometry totiž absolvovali na spíše neoblíbené RZ Tišnovská. „Přiznávám se, že na této rychlostní zkoušce v jakékoliv obměně se mi nikdy nijak nedařilo. A stejně tomu bylo i tentokrát, konkurence nám tu ujížděla,“ svěřil se Jelínek, který ale nakonec po první sekci ztrácel na vedoucího muže skupiny N Zdeňka Vlčka necelou sekundu. Vlček se sice díky své národní prioritě do klasifikace MČR Sprintrally nepočítá, jeho skalp a vítězství ve skupině se ovšem těžko odmítají. „Udržovali jsme stále stejné tempo a nijak moc nedivočili, ale Zdeněk byl zkrátka rychlejší. Hlavně jsme si museli hlídat záda a byli jsme spokojení, že nakonec jsme ostatním konkurentům v šampionátu dokázali ujet,“ zhodnotil zlínský pilot, který své snažení dotáhnul do úspěšného konce.

Vyrovnaný výkon v Tišnově znamenal druhou příčku v hodnocení sprintrallye. Ještě důležitějších bylo 24 bodů, které si Jelínek připsal do hodnocení šampionátu, kde se již dotáhnul na vedoucí trojici pilotů a s minimální ztrátou okupuje čtvrté místo. „Sprinty se staly naší jednoznačnou prioritou. Oželeli jsme účast na Rally Bohemia a budeme se soustředit hlavně na domácí Rallysprint Kopná, kde se pokusíme o minimálně stejně dobrý výsledek,“ naznačil Jelínek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!