Honda shořela – závodíme dál

Poté, kdy nám zcela shořela naše žlutá Honda Civic VTI, to vypadalo, že letošní sezona je pro nás u konce.

Po jen velmi těžko uvěřitelné příhodě na Lužických horách, kdy nám zcela shořela naše žlutá Honda Civic VTI (viz článek http://www.ewrc.cz/2006/print.asp?clanek=5963 ), to vypadalo, že letošní sezona je pro nás u konce. Plynárny se náhradě škody brání a vypadá to na dlouhý soudní spor.


Foto: Vít Štrupl, iHrádecko

Přesto je naší snahou dodržet plán na letošní rok a to účast v kompletním seriálu MČR Sprintrally ve třídě N2.

Díky panu Hrabcovi a celému týmu Sparrow Racing, kteří pro nás během necelého týdne připravili novou Hondu, jsme mohli startovat na dalším sprintu v Tišnově. Poprvé jsme okusili co to znamená startovat s vypůjčeným vozem. Fakt, že sedíme ve voze, na kterém mechanici makali v posledních dnech téměř nonstop, nám trochu naháněl obavy. Startovali jsme s cílem neponičit auto, bodovat a vyzkoušet si jízdu s pronajatým vozem. Přístup celého týmu Sparrow Racing, přátelská atmosféra i profesionalita, nás však velmi mile překvapil.

Konečné 5.místo v N2 a Honda v cíli bez jediného škrábnutí přesně odpovídalo našim plánům před startem. Naše umístění už předurčila RZ1. Těsně před startem mi náhle přestal fungovat mikrofon v helmě. Interkom byl O.K., problém byl ve špatném kontaktu přímo na mé helmě. Při pokusu dopsání bláta do a díky nervozitě jsem otočil v rozpisu o stránku navíc. V tu chvíli nám bylo oběma jasné, že je zle. Asi tak 2 – 3 km jsme museli jet na oči. Ztráta v cíli znamenala 29 sekund na nejrychlejšího Hladíka. Velká nervozita v autě se trochu odrazila na výkonu i v dalších dvou RZ. Až pohodová atmosféra v servisu po první rundě nám vrátila potřebný klid do auta. Dalších 6 RZ jsme jeli bez problémů Bylo nám jasné, že na špičku nemáme a tak jsme závod přizpůsobili dojetí do cíle. Za celý den jsme neměli ani jednu krizovku, a to u nás opravdu není normální. Nakonec jsme si z Tišnova odvezli pohár za 2. místo v juniorech.

Za pár dnů odjíždíme na Kopnou, kde budeme opět startovat s tmavě modrou Hondou Civic VTI. Kopnou pojedeme poprvé. Přesto tentokrát už pojedeme závodit a doufám, že to bude poznat i na časech.

Náš velký dík patří sponzorům, společnostem V.P. pojišťovací makléři, LOCO design za podporu, týmu Sparrow za perfektně připravené auto i zázemí a v neposlední řadě i mé manželce za pochopení a toleranci našeho bláznění.

Za posádku: Jakub Brázda – Zdeněk Brázda

Zdeněk

Komentářů celkem: 3
25. 6. 2007 12:001
0 0
Kluci je dobrý že jedete dál.Teda fajrák to byl pořádnej. Takže na Kopný
25. 6. 2007 14:052
0 0
Jenom takový nepodstatný detailík. Autor se podepsal jako Zdeněk a nahoře je napsaný jako auto Jakub Brázda.
25. 6. 2007 16:343
0 0
Chlapi hlavně bacha na ty skryté plynové přípojky :o) přeji hodně štěstí do budoucna
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!