Marek Felt - eWRC.cz
26. 6. 2007 00:00 − 2499× − 5

Vlk zazářil v Sosnové, potom ale zlobila Karkulka

Tým V-Group Kladno přijel se svoji tradiční zbraní Karkulkou, Peugeotem 206 S1600, pořádně prohnat konkurenci.

Krásné slunečné počasí v okolí Tišnova zlákalo Zdeňka Jurku natolik, že raději horké sedadlo vyměnil za místní pláže a nechal vypotit syna Jirky Vlčka, Martina. Abychom ale Zdeňkovi tolik nekřivdili, tak se alespoň odhodlal jít své kamarády podpořit k trati rychlostních zkoušek, ale úsměv na jeho tváři vypovídal vše. "Tak se kluci pořádně vypoťte." Úsměv na tváři však při pohledu do výsledkové listiny vystřídal výraz ne nepodobný šoku. Oběma Vlčkům se podařilo zajet výborné třetí místo ve skupině A a třinácté v absolutní klasifikaci. Navíc posádka před závodem Zdeňkovi avizovala, že jede pouze v rámci testování a navíc s nevhodnou dlouhou skříní. "Byl to pro mě šok. Po celou dobu mezi závody jsem se snažil najít tu vychytávku, kterou měli oba v rozpise. Bohužel bez úspěchu, což ve mě vyvolávalo žaludeční vředy a dlouhé dny beze spánku," hodnotil přípravu před nadcházející Rally Bohemia Zdeněk Jurka.

Před více než týdnem pak pokračovalo MMČR v automobilových soutěžích v okolí Liberce a Mladé Boleslavi. Pro Zdeňka Jurku je to prakticky domácí soutěž, a proto již nemohl chybět na sedadle spolujezdce Jiřího Vlčka. Tým V-Group Kladno přijel se svoji tradiční zbraní Karkulkou, Peugeotem 206 S1600, pořádně prohnat konkurenci. Navíc spolujezdcova nervozita naštěstí vzala za své během seznamovacích jízd, kdy vyšlo najevo, proč posádka tak úspěšně dokončila tišnovskou soutěž. "Protože jsem jel se synem, tak jsem se nemohl dívat po děvčatech. Sice jsem z toho nebyl dvakrát nadšený, ale musel jsem vydržet," dodal Jirka Vlček. Nezbývalo tedy nic, co by bránilo posádce Vlček – Jurka ke startu, a tak mohla "Karkulka" sjet ze startovní rampy a vydat se vstříc prvním ostrým kilometrům.

V páteční podvečer odstartovala soutěž superspeciálkou na sosnovském okruhu, kde posádka červené dvěstěšestky udolala Fiestu S1600 Petra Zedníka a zařadila se na výborné třetí místo ve skupině A. Porazili je pouze Martin Prokop a Josef Peták. "Na Sosnovou jsme pořadně vlítli. Je to tady široké, nejsou tu žádné stromy, není tu žádný rybník a tak jsem mohl dát plný plyn," zavzpomínal na pačejovskou soutěž Vlk.

Noční déšť však veškeré ambice věčné usměvavého jezdce a věčně nefotogenického spolujezdce smyl z tratí rychlostních zkoušek a dvojice týmu V-Group se začala propadat. Přesto šesté místo mezi všemi áčky nebylo nejhorším výsledkem. Mezitím však vznikl další problém v podobě změny čtyřválcového motoru na pouhý tříválec. "Vůbec nemám rád déšť. V tuto chvíli to byl však právě on, kdo nás držel ještě v soutěži. Jeli jsme sice jak hnojem, ale při daných podmínkách to ještě stačilo. Jakmile však začaly tratě osychat, bylo zle. Doslova očima jsme auto dotlačili ještě do cíle poslední sobotní zkoušky, ale pokračovat dál již nemělo smysl," smutnil v servisu Jirka Vlček.

V současné době usilovně pracují mechanici týmu V-Group na odstranění závady z Bohemky a posádka se již nemůže dočkat dalších startů.

Komentářů celkem: 5
26. 6. 2007 21:121
0 0
smajlík
Panthera
26. 6. 2007 22:222
0 0
Supr.Pobavil jsem se.
27. 6. 2007 07:393
0 0
"zavzpomínal na pačejovskou soutěž Vlk" A já myslel, že se píše o Bohemcesmajlík Škoda ho, tak snad tu závadu odstraní brzy a budou mít zas plnohodnotný vůzsmajlík))))
27. 6. 2007 08:234
0 0
On Marek to vzpomínání vztahoval k rybníku a stromům, které Vlk "obšťastnil" právě v tom Pačejově. Ale při prvním přečtení jsem byl na tom úplně stejně jako Petr M. smajlík
7. 7. 2007 20:355
0 0
Tak to já se musím pochlubit, že to, že jde o vzpomínku na slavnou pačejovskou ránu, mě došlo ihned již při prvním přečtení! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!