Milan Pantálek na domácí Kopnou připraven

Na startovní rampu se v sobotu postaví také Milan Pantálek, v současnosti sedmý muž průběžného hodnocení šampionátu.

Čtvrtým podnikem, kterým je Rallysprint Kopná se letošní MIO GPS Rallysprint Championship dostává do své poloviny. Na startovní rampu ve Slušovicích se v sobotu ráno postaví také Milan Pantálek, v současnosti sedmý muž průběžného hodnocení šampionátu.

Poté, kdy v březnu Milan na Vysočině posbíral plný počet bodů do hodnocení šampionátu jednodenních soutěží se mu již v Lužických Horách ani v Tišnově tolik nedařilo a ani na jedné ze soutěží nebylo posádce osmé evoluce Lanceru dopřáno dojet na cílovou rampu. Na Kopné už by ale Milan rád viděl situaci v cíli jinak. „Chceme určitě dojet do cíle a každopádně bychom rádi co nejvýš v pořadí. Startovka je opravdu kvalitní a vím, že boj o dobré umístění nebude jednoduchý. Na druhou stranu ale jedeme doma, což je hodně motivující a snad i trochu výhodou bude fakt, že tratě znám poměrně dobře.“

Na Kopné se vedle Milana jako spolujezdec premiérově představí zkušený Jarda Novák. „Určitě bych nechtěl aby změna spolujezdce vyvolávala nějaké spekulace. S Petrem Vilímkem jsme dobří kamarádi a jsem mu za mnohé vděčný. Jen jsem se nyní rozhodl, že vyzkouším spolupráci s někým jiným a volba padla na Jardu. Tak už to prostě v rally chodí, že posádky se mění,“ uvádí ke změně Milan.


Po prosluněném a tropickém Tišnově se můžeme o nadcházejícím víkendu dočkat změny a je možné, že se posádky budou muset podobně jako na březnové Vysočině vypořádat s mokrou tratí. „Raději bychom sucho,“ říká Milan. „Na Vysočině se nám sice na mokru dařilo, ale charakter Kopné je o poznání jiný, cesty jsou užší a pojede se více lesních úseků, takže pokud by pršet přestalo, vůbec bychom se nezlobili.“

„V každém případě se ale bude na co dívat a v sobotu nás čeká pěkný závod. Rádi vás na Zlínsku o víkendu uvidíme ať již u trati, nebo v servisní zóně co jak nejvíce“ uzavírá Milan své pozvání na letošní čtvrtý díl spritového šampionátu.

Nově složenou posádku Gemini Rally Teamu Milan Pantálek – Jaroslav Novák budeme o víkendu moci na tratích v okolí Zlína vidět se startovním číslem 15.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!