XIII. TipCars Pražský rallysprint se změnami

Dnes proběhla netradiční tisková konference za účelem představení změn při XIII. TipCars Pražském rallysprintu.

Dnes proběhla netradiční tisková konference za účelem představení změn při XIII. TipCars Pražském rallysprintu. Řiditel závodu pan Petr Mihule pozval novináře do prostor stadiónu Evžena Rošického na pražském Strahově, který slouží mimo jiné i jako dočasné působiště prvoligového fotbalového klubu Slavia Praha. Pro fanoušky rallysportu je mnohem zajímavější informací to, že právě na ploše stadionu se odehrají dvě rychlostní zkoušky nadcházejícího TipCars Pražského rallysprintu.


Foto: Marek Felt

Populární „rozlučková“ soutěž ulicemi Prahy se letos odehraje ve dvou dnech a to 7. a 8. prosince. Největší změnou je již avizovaná paralelní divácká rychlostní zkouška na ploše stadionu. První průjezd čeká na účastníky XIII. TipCars Pražského rallysprintu již v pátek 7. prosince pozdě odpoledne. Pořadatel předpokládá start prvního vozu někdy kolem půl páté a je tedy zřejmé, že atraktivitu zvýší i umělé osvětlení stadionu. Znovu se diváci s účastníky soutěže vrátí na stadion v sobotu odpoledne, kdy se zde pojede závěrečná rychlostní zkouška.


Foto: Marek Felt

Pojďme si trochu představit zamýšlenou trať na ploše stadionu. Nápad se zrodil v mysli řiditele závodu Petra Mihuleho nedlouho po úspěšném ukončení loňského, tedy XII. Pražského rallysprintu. Začalo složité jednání s provozovatelem stadionu a vybírání technologie zakrytí plochy. Jako povrch rychlostní zkoušky byla zvolena zámková dlažba, která bude od povrchu atletické dráhy oddělena navíc speciální fólií. Zhruba 170 tisíc kostek zámkové dlažby bude sevřeno mezi obrubníky a navíc zasypáno více než 200 kubíky písku. Místo atletické dráhy se pak po oválu budou prohánět soutěžní vozy. Řiditel soutěže slibuje, že pokud to bude počasí vyžadovat povolí start soutěžních vozů s pneumatikami s hroty ! Předpokládaný tvar trati bude ovál se dvěma osmičkami na kratší straně drah, které budou muset soutěžící obkroužit.


Foto: Marek Felt

Ale nejen speciální rychlostní zkouškou bude žít okolí Praha v době rallysprintu. Na soutěžící čeká šest rychlostních testů. Dvakrát průjezd stadiónem, dvakrát průjezd rychlostní zkouškou Řeporyje-cementárna a dvakrát tradiční průjezd kolem Strahovského stadionu. Pořadatelé rozhodli, že pro diváky připraví dva druhy vstupenek, které se budou v předstihu prodávat v terminálech Sazky. Bude připravena jednodenní vstupenka opravňující ke vstupu na speciální rychlostní zkoušku na stadionu a současně do všech prostor rally a dvoudenní vstupenka. Cena zatím nebyla přesně určena.


Foto: Marek Felt

Jako bonus bude po skončení páteční rychlostní zkoušky připraven souboj „pražských es“ proti „zbytku světa“. Vybraní pražští závodníci doplnění populárními osobnostmi, které se nějak zúčastní XIII. TipCars Pražského rallysprintu vyzvou na souboj „zbytek světa“. Zbraní jim budou dva soutěžní vozy Subaru Impreza SpecC proti sobě na paralelní dráze, které dodá jeden z hlavních sponzorů soutěže společnost Subaru Česká republika. Kapitánem „pražských es“ bude Petr Čtvrtníček a tak je zábava pro všechny přítomné zaručena. XIII. Pražský rallysprint tedy jistě nabídne zajímavou a atraktivní podívanou a žádný fanoušek rally by v tyto dny neměl zůstat doma.


Foto: Marek Felt

Komentářů celkem: 27
29. 6. 2007 14:20
0 0
MravenecZ: Ty jsi abstinent? ;)
rsm1
29. 6. 2007 14:29
0 0
to luboss.v : konečně úsměvná poznámka ( směrem na MravenecZe )
29. 6. 2007 16:17
0 0
luboss.v: Nejsem, piju jen valašskou slivovici smajlík !!
29. 6. 2007 16:39
0 0
to MravenecZ:Tak to si dáš zítra do trumpety,že? smajlík
mecirek
30. 6. 2007 09:30
0 0
trouba: ty ses fakt trouba! co to placas o pravejch fandech. asi jsi nebyl na strahove.kdyz uz tak pravej fanda, chodi i do servisu a ty se tam z radotina kvalitniho nedostanes. a co tam v lomu, jednou jsem tam byl a strahov je daleko lepsi. proc tady piseš pohrdavě nejdu. raci jedu na barumku, to je zas výmyslel jiný trouba. precti si ten clanek klasicky RZ ty co byli + patek tadle akce a misto 3tiho prujezdu okolo strahova bude zase akce uvnitr, tak nevim co sem tahate barumy a pod. když se chces valet na zemi tak si jed toho lomnu co tu pise trouba. prejiti krasny valeni 8. prosince .))
30. 6. 2007 12:54
0 0
Rally Hors je magor
1. 7. 2007 16:35
0 0
Jeste co bude stat startovne a kolik jezdcu a kdo to bude!Kdo pojede?. Jinak superRZ je divacky urcite hodne zajimava!Jsem pro!Ma to vysku a myslenku,nasi mluvou receno velkej svet..Ale chodim do lomu:-> A na strahove jsem si to vzdy s kamarady a mnoha mozna tisicovky fandu jen dovychutnal!A to i srvis,casu je,chce to mit kvalitni harmonogram a vedet..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!