Plamen Petkov - eWRC.cz
2. 7. 2007 00:00 − 2592× − 1

Rally Bulgaria 2007 – preview

38. Rally Bulgaria se uskuteční ve dnech 6.–8. 7. 2007. I tento rok je rally součástí ME a mistrovství Bulharska.

38. Rally Bulgaria se uskuteční ve dnech 6.–8. 7. 2007. I tento rok je rally součástí ME a mistrovství Bulharska. Tratě jsou oproti minulým roku skoro nezměněné. Jedná se vlastně o o 4 RZ (pomerně dlouhé 18 až 30 km, po horských cestách), které se jedou v obou směrech.


Foto: Beta racing

Centrem rally Bulgaria je zimní rekreační horské středisko Borovec v pohoří Rila a velmi blízko vrcholu Musala s nadmořskou výškou 2925 m n. m. V pátek večer po slavnostním startu jezdci absolvují 3 kilometry dlouhou rychlostní zkoušku mezi hotely rekreačního střediska.


Foto: Beta racing

V sobotu a neděli jezdce čeká celkem 737 km, z toho 282 kilometrů RZ. Když se podíváme na startovní pole, tak největší pozornost musím věnovat Renatu Travagliovi, který bude startovat s Mitsubishi Evo 9. V Bulharsku dosud vůbec nejel, ale přesto je favoritem letošního ročníku. Na rozdíl od Belgie jsou tratě skutečné RZ a můžeme očekávat vynikající výsledky od bývalého mistra Evropy. Simon Jean Joseph zde dvakrát startoval s Renaultem Clio S1600 (2004, 2005), kdy skončil dvakrát druhý. Tento rok bude startovat s podobným vozem (Citroen C2 S1600) a musíme ho také řadit k favoritům.


Foto: Beta racing

Volkan Isik moc dobře zná místní tratě. Tento rok má s Fiatem Punto S2000 výhodu, protože tratě vyhovují S2000. Michal Solowow je pravidelným učastníkem Rally Bulgaria, takže tratě a atmosféru moc dobře zná. Bulharský mistr 2006 Dimitar Iliev, který tento rok jede i ME a po Belgii je vedoucím jezdcem, se na domací půdě pokusí získat maximum bodů jak do ME, tak i do mistrovství Bulharska. Pojede s jeho Mitsubishi Evo 9.


Foto: Beta racing

Tomasz Czopik a Corrado Fontana si přijedou pro body do ME. Krum Dončev, Jasen Popov a Radoslav Kozlekov mají připravené Evo 9 a také ukážou co umí. Zajímavé budou výsledky Rumena Duneva, který tento rok dostal Renault Clio S1600 a podporuje ho Renault Sport. Mladý jezdec Todor Slavov si postavil Renaul Clio R3 a už upozornil na potenciál této kombinace pilot-auto.

Za Českou republiku bude startovat Milan Chvojka s Hanou Chvojkovou s vozem Mitsubishi Lancer Evo 9. V roce 2005 startovali poprvé na Rally Bulgaria.


Foto: Beta racing

Výsledky budou na www.rallybulgaria.com. Můžete se dívat také na realný pohyb auta na RZ na gps.rallybulgaria.com.

Komentářů celkem: 1
2. 7. 2007 21:381
0 0
Chvojkovi pravděpodobně nejedou. Ale není to jisté. Dělají jim totiž v týdnu doma střechu (viz rohovory na Autosportu)...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!