9. 7. 2004 00:00 − 2526× − 0

Rally Bohemia jen se Štěpánem

Bohužel jen jeden Peugeot 206 WRC OMV Rally Teamu se představí na jednom z vrcholů české soutěžácké sezóny, Rallye Bohemia.


Foto: David MAREK

Při testování v Bělé pod Bezdězem těsně před startem soutěže Tomáš Vojtěch havaroval a není možné jeho vůz do startu soutěže opravit. „Poškození auta není nijak zásadní a důležité agregáty jsou v pořádku, ale jeho oprava se nedá stihnout. Výměna vrchlíku střechy nebo zadních blatníků není na voze WRC ničím jednoduchým a zabere několik dní. Jsem hodně naštvaný, že Bohemku nepojedu. Je to krásná a těžká soutěž, najeli bychom opět nějaké kilometry v pořádné konkurenci,“ vysvětloval smutně svoji neúčast Tomáš Vojtěch.

Na neoficiálním shakedownu v Bělé dokázal Štěpán Vojtěch zajet třetí nejrychlejší čas hned za Kopeckým a Krestou a na Bohemku se moc těší! „Letošní trať, především pak sobotní etapa, je bezkonkurenčně nejtěžší nejen u nás, ale i široko daleko. Sobotní RZ jsou dlouhé, náročné a kompaktní. Tam se podle mého názoru bude lámat chleba. V neděli se už jede víceméně po známých místech a není tam takový prostor pro opravu případných chyb,“ hodnotil Štěpán trať letošní Bohemky. Stejně jako v několika předchozích letech nechybí v programu páteční Super RZ na autodromu v Sosnové. Tam se Štěpán na podzimním Setkání mistrů předvedl hromadou efektních smyků, při Bohemce to ale bude jinak. „Asfaltová část tratě se hodně zrychlila díky novým obrubníkům. Své taky asi sehraje počasí. Auto jde do uzavřeného parkoviště už ve dvě hodiny, ale v Sosnové se jede až v šest večer. V každém případě už se i tady závodí a asi nebude prostor na nějaká velká kina pro diváky,“ předpovídal Štěpán.

Nastavení auta se zdá být podle Štěpánových slov v pořádku, ale jak už bylo řečeno, výrazně se na průběhu soutěže mohou podepsat vrtochy počasí. Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem by rádi dojeli až na cílovou rampu a pokud možno hodně vpředu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!