Poloosa na Kopné ukončila letošní naděje

Veškeré naše plány na celkově slušné umístění v seriálu MČR Sprintrally 2007 ukončila prasklá poloosa na RZ v Kopné

Veškeré naše plány na celkově slušné umístění v seriálu MČR Sprintrally 2007 ukončila prasklá poloosa na RZ v Kopné. Po požáru na Lužičkách ( http://www.ewrc.cz/2006/show.asp?clanek=6229 ), kde jsme přišli o vlastní žlutou Hondu, nebodujeme ani v Kopné. Dva nedojeté závody znamenají s největší pravděpodobností konec šancí na celkové umístění.

Na Kopnou jsme se opravdu moc těšili. Po velmi vlažném výkonu v Tišnově jsme přileji na Kopnou s odhodláním opravdu závodit. Ve čtvrtek jsme si vyzvedli itík a v pátek trénovali. Trať opravdu super, velmi náročná a rychlá. Úzké cesty neodpouští chybu. Tento typ tratí nám vyhovuje. Je to opravdu na srdce.

V pátek po přejímkách jsme se byli trochu projet závoďákem. Najezdili jsme asi 10 km a po odstranění drobné závady (prasklá pojistka na stahování okénka) bylo auto připraveno na sobotní start. Tým Sparrow Racing, od kterého jsme měli závoďáka opět pronajatého, pro nás připravil stejné auto jako v Tišnově. Nemuseli jsme nic upravovat ani nastavovat.

Do samotného závodu jsme vstoupili s cílem zlepšit starty, závodit od prvních metrů a hlavně si užít ten pravý adrenalin.

Na první RZ Kopná jsme si adrenalin opravdu užili. Horizonty na úzké uskákané cestě jsou opravdu pro srdcaře. Výsledkem byl velmi slušný třetí čas se ztrátou 5 vteřin na prvního Marka. Do RZ 2 jsme startovali s cílem udržet nasazené tempo. Těžký úsek po startu jsme zvládli v pohodě. Dokonce jsme se i vyhnuli defektu PP kola před obcí Držková. Cosi skrytého uvnitř jedné pravé značně ovlivnilo pořadí. Bohužel za obcí při sjezdu na místní komunikaci odešla vnitřní poloosa. Jsou to smutné chvilky stát u trati a pozorovat ostatní. Pořadatelé nám bohužel neumožnili odvézt porouchanou Hondu mezi průjezdy RZ 2 a 5.

Kopnou jsme nedokončili. Mrzí nás to, ale taková je rally.

Díky všem, kteří nás podporují a věříme, že téměř domácí Pačejov nám spraví chuť do závodění.

Jakub a Zdeněk Brázda

Komentářů celkem: 1
7. 7. 2007 11:391
0 0
Probůh, co s tím má společného ten thumbnail?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!