Po sportovním zklamání životní radost

S nemalými ambicemi se vydávala na trať domácího Impromat Rallysprintu Kopná posádka Jelínek – Kotěna.

S nemalými ambicemi se vydávala na trať domácího Impromat Rallysprintu Kopná posádka Pospa Rally Teamu Jan Jelínek – Miroslav Kotěna. Ty bohužel zůstaly nenaplněny, po menším výletu mimo trať již bylo mitsubishi nepojízdné. Přesto Jelínek neměl důvod o víkendu smutnit. Hned den po sportovním zklamání přišla velká životní radost v podobě narození dcery.

Na Rallysprintu Kopná chtěl Jelínek jednoznačně uspět. Motivovalo jej k tomu nejen domácí prostředí, ale i nadějné postavení v tabulce rallysprintů. „Je tady hodně velká konkurence, ale jak v předcházejících závodech, tak i loni jsme dokázali, že bychom zde měli být velmi rychlí. Věřím si nejhůře na páté místo v absolutním pořadí,“ prozradil před startem zlínský jezdec. Roli spolufavorita také začal hned od prvních kilometrů naplňovat. Rozjížděl se šestým časem absolutně a třetím v produkčních vozech. Mimořádně náročné spojení tradičních RZ Májová a Podhoran mu však vyšlo na výbornou a Jelínek se posunul na medailové příčky v absolutním pořadí. RZ3 byla notoricky známá Raková, která nebyla natolik jezdecky náročná jako předcházející dva úseky.

Přesto právě ona rozhodla, že Jelínek si z Kopné body nepřiveze. „V jedné zatáčce jsem se dostatečně nesoustředil a přeslechnul jsem rozpis. Do levé tři čtyři jsem najel jako do levé jedna a dostali jsme se ven z cesty. V rychlosti jsme přerazili malé stromky a pokračovali dále. Bohužel se po další jízdě ukázalo, že vůz je tímto výletem poškozen. Nejprve odešlo turbo, poté se zastavil i motor. Příčinou byl vyteklý olej z chladiče. Z malé prekérní situace tak jsou celkem dost značné škody. Přesto věřím, že se nám podaří sehnat nový motor a bojovat v Pačejově opět o body,“ shrnul jezdec.

Komentářů celkem: 2
7. 7. 2007 02:441
0 0
Chci se zeptat.Pozna pilot nebo spolujezdec,ze se autu neco prihodilo.Napr. ze je neco s motorem a radeji auto odstavit hned a predejit tak velkemu poskozeni...????
8. 7. 2007 12:542
0 0
Honzo, gratuluji vám oběma k narození dcery. Jde vidět, že vy zavodníci si ty porody umíte naplánovat vždy až po závodech. David K.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!