Testy nového Focusu WRC 07 podle plánu

První testy nové specifikace Focusu WRC dopadly dobře, alespoň podle Malcolma Wilsona.

První testy nové specifikace Focusu WRC dopadly dobře, alespoň podle Malcolma Wilsona. Nic by tak nemělo bránit tomu, aby se nové vozy objevily podle plány na Rally Finland.

Ford jinak vstupuje do druhé poloviny sezóny na vítězné vlně. Zatímco Marcus Gronholm vyhrál na Sardínii po chybě vedoucího Loeba, na Acropolis vyhrál poměrně suverénně. Do druhé poloviny sezóny tak vstupuje s devítibodovým náskokem na Loeba. Také mezi týmy Ford vede, a to o 28 bodů před Citroenem. Sami ale dobře ví, že nemohou usnout na vavřínech a nová specifikace vozu by tomu měla pomoci.

"Včera proběhl první test, jezdil Mikko a dosáhly jsme dobrých výsledků. Stále platí, že premiéra bude na Rally Finland," říká Malcolm Wilson. "Měl z toho dobrý dojem, ale těžko porovnávat s loňským rokem, protože teď jsou tady po dešti rozmáčené tratě."

"Závěr první poloviny sezóny se nám povedl, hlavně z psychologického hlediska. Vítězství Marcuse nad Sebem na Acropolis mu zvedlo sebevědomí před druhou polovinou sezóny. Čtyři asfaltové podniky, na nichž byl poslední dobou Loeb nepřemožitelný, ale Wilsona nestraší. "Víme dobře, že pro Seba i Daniho je to oblíbený povrch, ale podívejte se třeba na loňskou Catalunyi. Marcus tam vedl, dokud neměl technické problémy. Věříme také, že změny na autě nám pomohou držet se Citroenů. Navíc nás čekají některé oblíbené šotoliny, mezi nimi i Finsko. Také Mikko se každým závodem zlepšuje, takže by to mohla být velmi zajímavá druhá polovina sezóny. Letos chceme vyhrát oba tituly. Jsme v dobré pozici, ale Seb se určitě nevzdá."

S novou specifikací vozu se již svezl i Marcus Gronholm. Podle jeho neoficiálního vyjádření není mezi starým a novým vozem žádný velký rozdíl.

Zdroj: crash.net, foto: DonJippo

Komentářů celkem: 5
pavlik007
9. 7. 2007 13:581
0 0
uz abych tam byl a videl je v akci smajlík Jak vidim ty fotky, tak se tam nesmirne tesim. A tusim,ze dostanu od fokina sutrem do bricha :D
9. 7. 2007 15:492
0 0
Myslím že nedostaneš vole smajlík, páč budu stát vedle tebe a určitě to schytám já! smajlík..... jako vždy smajlík
9. 7. 2007 16:473
0 0
To bude náááááářez!!!!


Erik_WRC
9. 7. 2007 18:384
0 0
no asi vylepsili zadne kridlo,kraasa....
9. 7. 2007 19:595
0 0
Hmm, tak podle Marcuse není mezi starým modelem a novou evolucí výrazný rozdíl? To mě docela pobavilo...

to staré křídlo se mi líbilo víc, bylo takové víc extremní.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!