Firla Autosport o víkendu na dvou frontách

Úspěšně skončil pro tým Firla Autosport čtvrtý díl seriálu Sprintrally. Výsledek změnil plány pro nadcházející období.

Úspěšně skončil pro tým Firla Autosport čtvrtý díl letošních klání seriálu MIO GPS Sprintrally Championship. Čtvrtá pozice v absolutním hodnocení a stříbro mezi produkčními vozy tak rázem změnily plány týmu pro nadcházející období.

Lumír Firla junior se mimo spritrallye účastní také okruhových klání v rámci BMW 1 Challenge, kde mu momentálně po šesti závodech patří vedoucí pozice s náskokem 300 bodů na druhého Jana Daniše. Původně tak vzhledem ke kolizím následujících podniků právě s okruhovými závody nebyly další sprinty v plánu a tým zvažoval účast na některých podnicích dvoudenních soutěží seriálu MČR. Konkrétně byly v plánu soutěže v Pelhřimově a Vyškově.


Foto: Pavel Pravda – eWRC.cz

"Výsledek na Kopné naše plány změnil," vysvětluje Lumír Firla. "Původně jsme s Pačejovem nepočítali, ale nyní, když je situace v šampionátu taková jaká je, rozhodli jsme se přihlášku podat." "Čeká nás velmi složitý víkend, zejména z hlediska logistiky," upřesňuje Lumír. "Dostali jsme povolení odtrénovat v Pačejově již ve čtvrtek a následně mne čeká 550 km přesun na okruh Oscherschleben v Německu, kde budu muset absolvovat trénink BMW Challenge. Po tréninku se vracím zpět do Pačejova, v sobotu odjedu soutěž a po jejím skončení se znovu vydám do Německa účastnit se nedělního závodu s BMW."

"Nebude to jednoduché zejména pro jezdce," říká manager týmu Patrick Gillar. "Přesto jsme ale neviděli jinou možnost řešení. Vynechat v takové situaci další sprint, když již jednoho (Lužické Hory) jsme se neúčastnili z důvodu chybějícího vozu by nebylo rozumné. Po Pačejově se v závislosti na výsledku rozhodneme nad účinkováním na dalších soutěžích sprintrallye."


Foto: Pavel Pravda – eWRC.cz

"Výsledku na Kopné si velmi cením," vrací se Lumír k předchozímu podniku. "Tratě byly technické, soutěž výborně připravená a konkurence jak všichni zúčastnění i přihlížející viděli velmi kvalitní. Vyrovnali jsme své letošní maximum v umístění mezi produkčními vozy a získali velmi cenné a důležité body. Opravdu jsem velmi spokojen."

"Auto fungovalo bez potíží, my jsme snad fungovali také dobře a měli jsme i potřebný kousek závodnického štěstí," říká k výsledku na Kopné spolujezdec Pavel Švajda. "Nyní bude potřeba se i v Pačejově pokusit o zisk co jak největšího bodového přídělu. Zejména naší největší přímí konkurenti Petr Hozák a Jan Jelínek budou určitě pořádně tlačit, aby po nevydařené Kopné získali co jak nejvíce bodů. Viktor Szabó zase jede skoro doma a bude tak mít určitou výhodu ve znalosti tratě. Také Milan Pantálek už bude chtít protrhnout smolnou sérii a zapomínat nesmíme ani na rychlé Punto a Lubomíra Minaříka, takže nás nic jednoduchého o víkendu nečeká," uvádí Pavel k předstartovním vyhlídkám. "Navíc se na Kopné výborně prezentoval i Dan Běhálek, který se v poslední době rozjel k vynikajícím výsledkům a myslím, že i v něm budeme mít velmi obtížného soupeře," dodává.


Foto: Pavel Pravda – eWRC.cz

"Pačejov pro nás bude jak již jsem uvedl těžkou soutěží. Dlouhé a rychlé úseky mi navíc v rally příliš nesvědčí. Budu se snažit odvést maximum z toho co umím. Žádné vysoké cíle si nekladu a pokud se nám podaří dojet do pátého místa budu spokojený. Určitě nechci ublížit autu, pokusíme se dovézt maximum možných bodů a udržet kontakt s našimi největšími soupeři. Všechno bude jasné v sobotu odpoledne," uzavírá Lumír vyhlídky týmu na nadcházející soutěž.

Lumír Firla s Pavlem Švajdou startující také s podporou serveru eWRC.cz povezou na dveřích svého Mitsubishi Lancer EVO VII startovní číslo 5 a všechny příznivce automobilových soutěží zvou k návštěvě pačejovské soutěže.

Komentářů celkem: 3
10. 7. 2007 09:51
0 0
Přeju mu hodně štestí.Je vidět,že nemusí mít každý EVO IX aby byl rychlý.A jsem taky rád,že je ze Slezska,které jinak na motorsport moc není.
10. 7. 2007 16:48
0 0
Bohuzel,mas pravdu. Slezsko,ac prumyslova oblast s mnozstvim firem rally nefandi. Posadky odtud bys spocital na jedne ruce. Je to skoda,ale je to tak.
11. 7. 2007 21:03
0 0
JJ mužu potvrdit :-D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!