Aigner uz má jasno o dalších startech

Rakouský jezdec se letos ještě objeví na startu dalších čtyř závodu v rámci Mistrovství světa

Od šestého června se věnuje Andreas Aigner řízení „na plný úvazek“. Řídí armádní nákladní auto Rakouské armády. I z tohoto důvodu od té doby neabsolvoval žádný start za Red Bull Rallye Team na mezinárodních tratích. Tento týden ale bylo konečně rozhodnuto, kterých dalších závodů se Aigner letos ještě zúčastní. Pojede v říjnu závody MS ve Španělsku a na Korsice. Před tím ještě absolvuje oficiální seznamovací jízdy ve Finsku.

„Myslíme si, že Andreas bude mít tak tu nejlepší přípravu pro oba dva zbývající podniky PCWRC. Ve Finsku mu trénink dá mnoho zkušeností, protože zde ještě nikdy nezávodil. Naopak v Německu tratě zná, jel zde již dvakrát. A právě oba říjnové závody se pojedou na asfaltu, kde může nasbírat dostatek ostrých kilometrů,“ říká týmový šéf Raimund Baumschlager. Tyto kilometry by Aignerovi měly být zároveň přípravou na poslední dva letošní závody v listopadu, které se jedou v Irsku na asfaltu a ve Walesu na šotolině. Před Wales Rally GB ještě tým přemýšlí o zařazení nějakého kratšího šotolinového závodu do programu.

Andreas Aigner byl tímto rozhodnutím velmi potěšen: „Pojedu o dva závody víc, než jsem doufal. To je skvělá zpráva. Už se moc na všechny tyto podniky těším. Nejen, že budu mít možnost opět sedět v závodním autě, ale také proto, že třeba Korsika je přesně takový závod, který se výborně hodí před absolvováním Irské rally. Tam to dle dosavadních zpráv bude hodně divoké. Hodně rychlé a přitom úzké tratě s částečně velmi uskákaným asfaltem. To bude velmi tvrdý oříšek.“

Původně plánovaný start Aignera v Německu se ruší a místo mladého Rakušana do Nkového Mitsubishi usedne sám týmový šéf. Raimund Baumschlager se chce zúčastnit soubojů s německou špičkou ve skupině N, která zde pojede současně čtvrtý a pátý podnik německého národního mistrovství.

Komentářů celkem: 1
mecirek
12. 7. 2007 11:53
0 0
zajimavý prestup .)))
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!