Milan Pantálek se těší na třebíčské erzety

Pačejovská soutěž byla po delší době první soutěží, na které se Milanu Pantálkovi podařilo spatřit cílovou rampu.

Pačejovská soutěž byla po delší době první soutěží, na které se Milanu Pantálkovi podařilo spatřit cílovou rampu. Po sprintovém vítězství v Okříškách se zlínskému jezdci začala neuvěřitelně silně lepit smůla na paty (či spíše kola a volant) a důsledkem toho bylo množství nedokončených podniků.

V okolí Horažďovic se však karta obrátila. „Do Pačejova jsem jel vlastně s jediným předsevzetím – dojet do cíle,“ říká Milan. Pomoci měla také nová akvizice na místě spolujezdce v podobě zkušeného Jardy Nováka. S Jardou Milan započal spolupráci již při předchozím startu na Kopné, jejich účinkování však na domácí soutěži nemělo dlouhého trvání. Již po úvodním testu byli nuceni odstoupit, navíc s mírně opáleným vozem. Na vině tehdy byl zaseklý brzdič levého zadního kola, který v cíli testu způsobil menší požár.

Pačejov tak měl prověřit sehranost více. „V kabině všechno fungovalo perfektně a ze spolupráce s Jardou mám ty nejlepší pocity,“ řekl v cíli Milan Pantálek. Posádka začala soutěž poměrně svižně, ale po sedmém čase na úvodním testu přišel propad pořadím na následující zkoušce. Více než dvacetivteřinová ztráta znamenala až sedmnáctý čas a propad na třináctou příčku průběžného pořadí. „Měl jsem menší krizi v jednom odbočení, kdy jsem nedobrzdil a posbírali jsme mlíko podél trati. Tato chyba jde ale vyloženě na mé triko, prostě jsem byl moc rychlý,“ vysvětluje jezdec. Milanovi s Jardou nakonec patřila v cíli Pačejovské soutěže jedenáctá pozice absolutně a devátá mezi produkčními vozy. „Jsem hlavně rád, že jsme konečně dojeli na rampu a že se nám snad konečně zase vrátilo závodnické štěstí,“ hodnotí Pačejovský sprint zlínský pilot.

Další soutěží, která posádku Gemini Rally Teamu čeká, je již dnes startující pátý podnik MMČR v Třebíči. „Auto jsme konečně vybavili velkými brzdami, takže jízdní vlastnosti budou zase o něco lepší. Na Třebíčsko se těšíme a rádi se zde znovu po několika měsících vracíme. Místní rychlostky mi charakterem vyhovují, vždyť právě tady jsem v březnu dosáhl svého nejlepšího výsledku. Jak dopadneme v soutěži nechci předjímat, ale snad se bude dařit lépe než v minulých podnicích velkého mistrovství,“ uzavírá Milan.

Posádku Gemini Rally Teamu Milan Pantálek – Jaroslav Novák a jejich Mitsubishi Lancer EVO VIII budeme moci sledovat na trati XVIII.Horácké Rally se startovním číslem 31.

Foto: Petr Sagner

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!