Hirvonen chce vyhrát doma ve Finsku

Mikko si nikdy nekladl nízké cíle. Doma ve Finsku charakter tratí dokonale zná a proto bude usilovat rovnou o vítězství

„Na těchto tratích jsem učinil své první rallyové krůčky, snažil se získat cit pro auto a číst tratě,“ říká o Finských rychlostních zkouškách Mikko Hirvonen, který zítra oslaví 27. narozeniny. „Ve Finsku následuje často za horizontem ihned další zatáčka, takže je důležité se naučit, aby auto dopadalo již správně otočené ve směru jízdy. A letět v obrovských rychlostech se závodním autem bokem je jedna z nejadrenalinovějších věcí, jakou jsem kdy v rally zažil.“

Mikko, který po první polovině šampionátu figuruje na třetím místě v hodnocení MS jezdců, si již od začátku sezóny klade vysoké cíle a jinak tomu není ani ve Finsku. „Chci tady doma vyhrát, ale moc dobře vím, že to bude velmi, velmi obtížné. Stejný cíl má i týmový kolega Marcus Gronholm. A v obrovských rychlostech, které ve Finsku vozy kategorie WRC dosahují může navíc každá chyba znamenat konec závodu.“


Ale Mikko Hirvonen nebude mít tentokrát oproti svým mnohem zkušenějším kolegům v podstatě žádný handicap ve znalosti tratí. Pouze pět z celkových 23 testů se pojede stejně jako v minulém roce, osm RZ je zcela nových a pojede se i po cestách, na kterých se ještě nikdy MS nejelo. Hlavním lákadlem pro diváky a strašákem pro některé piloty bude opět rychlostní zkouška „Ouninpohja“, kterou jezdci tentokrát absolvují v plné délce 33 km. Mnozí z jezdců o této zkoušce mluví, jako o největší výzvě v celém seriálu MS.

Tým Ford poprvé pojede letos s třetím továrním vozem, který bude řídit Khalid Al-Qassimi. Tento 35letý pilot pocházející z emirátu Abu Dhabi by kromě Finska měl nastoupit ještě v Německu, Španělsku a Irsku. Ve Finsku pojede tentokrát jedenáct vozů Ford Focus WRC. Více vozů nejvyšší kategorie nikdy žádný výrobce v jednom závodě MS nenasadil.

Komentářů celkem: 8
30. 7. 2007 16:59
0 0
...DRZ TO!!!!!!...
30. 7. 2007 18:36
0 0
Ne ze bych mu to nepral ale byl bych radeji kdyby vyhral Marcus bo schci aby mel titul.smajlík
31. 7. 2007 07:18
0 0
Pánové nezapomínejme na Latvalu..... Ten bude taky hodně vysoko.
31. 7. 2007 07:58
0 0
Z důvodu Marcusova útoku na titul si mylím, že ho tým trošku přibrzdí, každopádně v Norsku ukázal, že na neznámé trati může Marcuse porazit. A podle mě oba jasně ujedou Sebovi.
31. 7. 2007 08:22
0 0
osobně myslím, že Seb dá ránu, vyhraje Marcus a Latvala... toho vydím v TOP5.. uvidíme jak to ale nakonec dopadne.
31. 7. 2007 08:22
0 0
kruci ta hrubka... *vidím*
31. 7. 2007 20:51
0 0
A co Peter pánové?
31. 7. 2007 21:04
0 0
... myslím si, že Hirvonen může doma vyhrát, ale je namístě ta poznámka o případné týmové režii. Taky to ale může dopadnout úplně jinak, bude chtít všem ukázat, jak je plně srovnatelný s duem Marcus-Seb a místo toho se vydá se svou károu na kontrolu dřevin (něco jako Franta Duvalů dřív).
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!