13. 7. 2004 00:00 − 2316× − 0

Vrátí se Peugeot na vítěznou cestu?

Marcus Grönholm získal v dosavadním průběhu sezóny tři druhá místa a od argentinské soutěže očekává příležitost k tomu, aby se dostal zpátky do boje o titul.

Velizy 10. července 2004 – Rallye Argentina, osmý podnik šestnáctidílného mistrovství světa 2004, by mohla být pro Peugeot očekávanou příležitostí k návratu na cestu k vítězství. Marcus Grönholm získal v dosavadním průběhu sezóny tři druhá místa a od argentinské soutěže očekává příležitost k tomu, aby se dostal zpátky do boje o titul. Také Harri Rovanperä, který nebyl za vynikající výkon v Turecké rallye v cíli odměněn, je na jihoamerickou soutěž patřičně nažhaven.

Argentinská rallye je jedním z tradičních vrcholů kalendáře mistrovství světa. Je proslulá svými obtížnými rychlostními zkouškami, přírodními krásami krajiny a také pohostinností místních obyvatel. Rychlostní zkoušky dají vyniknout jezdeckému umění. V některých sekcích mohou být drsné a pokryté kameny, díky čemuž se stávají nekompromisním testem jak pro pneumatiky, tak pro podvozky vozů. Po nedávných podnicích na Kypru, v Řecku a v Turecku jsou ale posádky zvyklé na horší podmínky a jsou potěšeny, že se mohou vrátit do tak nádherné země.

Peugeot Sport si je vědom, že bude muset být v Argentině nejen konkurenceschopný, což byl ve většině podniků, které byly v tomto roce již odjety, ale že také bude muset ze soutěže vytěžit co největší bodový zisk. V jiném případě se šance na zisk titulu výrazně sníží.

Vyloučení z Kyperské Rally, odstoupení Marcuse Grönholma v Řecku a Harriho Rovanperäho v Turecku stálo francouzský tým velké množství bodů. Peugeot jich má v současné době na kontě 47 a je v tabulce šampionátu značek na průběžném čtvrtém místě. Ztráta na prvního činí 33 bodů. Marcus Grönholm je čtvrtý v klasifikaci šampionátu jezdců a na lídra tabulky ztrácí 21 bodů. Ztráty jsou to poměrně velké, ale do konce šampionátu zbývá stále devět soutěží a bitva ještě rozhodně neskončila.

Marcus Grönholm má stále šanci, aby se vyšplhal zpátky do čela pořadí a je připraven využít každé šance, která se mu vyskytne. První příležitost bude mít během následující soutěže v Argentině. Fin je ve vynikající formě a má motivaci jako nikdy předtím. Letos již skončil třikrát druhý a dokázal, že 307 WRC může i vítězit.

V Argentině není nic nemožného. Marcus tu vyhrál v loňském roce a byl to pro něj zatím poslední velký úspěch. Dvojnásobný světový šampión dosáhl v Jižní Americe i dalších zajímavých výsledků. V roce 1997 dokončil soutěž na čtvrtém místě a v roce 2000 byl druhý.

Harri Rovanperä se také může pochlubit některými dobrými výsledky. V roce 1997 vyhrál kategorii do dvou litrů, soutěže se zúčastnil i v letech 1998 a 1999. V sezóně 2000 na startu chyběl a vrátil se v roce 2001 s Peugeotem. V tom roce soutěž nedokončil a stejně tomu bylo i v roce 2002. V loňském roce ale dosáhl na čtvrté místo, což společně s prvním Grönholmem a třetím Burnsem znamenalo dominanci francouzské značky na této soutěži. Harri je po nedávném výkonu v Turecku, kde zajel několik excelentních časů, na letošní Rally Argentina velmi natěšen.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!