Suzuki si opravdu věří

S opravdu smělými plány vstupuje japonská automobilka Suzuki na tratě rychlostních zkoušek MS v rally.

Premiéra nového člena rodiny WRC již takřka klepe na dveře. Zahájením projektu WRC také končí aktivity automobilky v kategorii JRC.

Sportovní šéf Nobuhiro “Monster” Tajima je spokojený. Vývoj projektu WRC v podání japonské automobilky Suzuki se mílovými kroky blíží k ostrému nasazení vozu SX4 WRC v premiérovém startu na Korzice.

„I když jsme v této prestižní kategorii nováčky, rozhodně hodláme bojovat o umístění na stupních vítězů,“ odhaluje japonský manažer vysoké cíle. „Náš vůz je velmi snadno ovladatelný má robustní karoserii, pasentní velikost a vyznačuje se skvělou vyvážeností. Rozhodně má potenciál, stát se jedním z nejlepších vozů kategorie WRC.“

Podobnost s potenciálem u Škody Motosport je zde ale zcela jistě náhodná. Mnoho týmů používá toto, u nás trochu zprofanované a mnohými již celkem oprávněně nenáviděné slovo. Nakolik se odvážná prohlášení budou fruktifikovat v podobě slušných výsledků, to nám odhalí až čas. Suzuki ovšem není v motoristickém sportu žádným nováčkem a tak doufejme že nový člen rodiny WRC bude důstojným partnerem ostatním továrním speciálům.

Jediným nepříjemným aspektem věci je, že tým letos absolvuje svojí poslední sezónu v seriálu JRC se Swiftem S1600 a příští rok se již bude věnovat naplno jen projektu WRC. Vývoj a stavba vozů kategorie S1600 však bude i nadále probíhat v rámci Suzuki Europe v Maďarsku.

Komentářů celkem: 24
9. 8. 2007 15:59
0 0
1. 4 C. SAINZ 17:54.3 0.0 0.0
2. 10 T. MÄKINEN 17:55.2 0.9 0.9
3. 5 C. MCRAE 17:58.9 3.7 4.6
4. 3 G. PANIZZI 18:01.0 2.1 6.7
5. 17 A. SCHWARZ 18:04.4 3.4 10.1
6. 16 R. KRESTA 18:07.4 3.0 13.1
Mas pravdu skoncil 6.Tapamat uz nejako nesluzi.
To Vakuz: KOPECKY 3 najlepsi jazdec na asfalte na svete???Zastav sa u svojho psychiatra a to si Kopeckeho ako jazdca vazim ,aj ked ho osobne nepoznam.
vakuz.
9. 8. 2007 20:21
0 0
Je vidět,že na nic jiného než na osobní invektivy se ty "ZNALČE" rallyového sportu nezmůžeš.Pro mne by bylo také strašně jednoduché vymyslet nějaký ten bonmot urážející tvojí inteligenci a nebo zpochybňit tvůj psychický stav,ale na rozdíl od tebe,je to pod mojí úroveň.Kdyby si byl partner hoden diskuse,tak bych ti vysvětlil proč si co myslím,ale to ty evidentně nejsi,takže se nebudu namáhat a radši budu nosit dříví do lesa,protože to bude mít větší užitek.
11. 8. 2007 00:49
0 0
Ja si len nemyslim ze Kopecky patri do prvej 5 ky na asfalte.A to vcela spickovych "asfalterov" sedi doma a cumi do Eurosportu./ Benque,Sarazin,Panizzi,Kresta,.../ a mnoho inych.Aj ked Kopec vyrastol na asfalte neviem ci by sa vosiel do 10 ky jazdcov,Tazke 3 najlepsi to je len snivanie, tvoje a aj jeho.Musis sa poobzerat naokolo ako vyzera jazdec do 3 miesta .To je poriadne odvazne tvrdenie a trochu scestne.Rad by som ho porovnal v rovnakom aute z Prokopom.Napriklad.
vakuz.
11. 8. 2007 03:20
0 0
Podívej se na výsledek loňské Španělské rally.Honzova ztráta na vítěze v sek/km byla tuším O.480 s/km(nejsem si zcela jist),ale bylo to míň než 0.5 sek/km. Jen ti připomenu,že takhle rychle nikdo nikdy s fábií před tím nejel,to znamená ani Roman a ani Alex.Byl to nejlepší výsledek pilota ve fábii,co se ztráty na vítěze týče.Minulý rok jsem byl v Německu a můžu ti s klidem říci,že tam kde jiní brzdili,tak tam Honza nebrzdil,ale to je subjektivní pohled,takže v řeči čísel.Po naprosto spackaném pátku zapříčiněném naprosto katastrofálním výběrem pneu(sám jsem o tom s Honzou mluvil) přišla sobota,kde Honza vyhrál 2 rz(tuším) a zaznamenal ještě další výborné výsledky v top 6 a Ztrtil na Loeba tuším 48 sek za celý den a to prosím pěkně v autě,které mělo mít ztrátu dle pana Muhlmeira 1 sek/km.Podívej se jakou předvedl Honza stíhací jízdu v Sobotu a v neděli.Takže suma sumárum,to jsuo důvody,proč já řadím Jana mezi top 3 jezdce na asfaltu.Já věřím,že "KDYBY" Jana posadili do továrního Focusu,tak porazí jak Markuse,tak Mikka,prostě jsem o tom přesvědčen,samozřejmě by potřeboval čas na seznámení se s vozem.Co se týče jezdců,které jsi vyjmenoval,tak ani Roman ani Panizzi již nejsou lepší než Honza.Ti další dva nevím.Jestli by se vešel do 10?? Tak tam již patřil minulý rok a bez problémů.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!