K & K v Pelhřimově na bedně

Michal Křemen na sprintu v Pačejově havaroval, a tak v Pelhřimovské rally měl jako hlavní úkol dojet.

Gratuluji ke třetímu místu ve třídě, jak se vám jelo?

Michal: Ahoj, děkuji za gratulaci … jelo se hezky, čistě a spolehlivě :o)

Ruda: Mám velice dobrý pocit z Michalovy jízdy. Před závodem jsme se dohodli, že ho celý pojmeme jako rychlejší kontrolu rozpisu, což jsem mu před každou RZ připomínal. Rozpis seděl a Michal poslouchal. V těch několika případech, kdy se trochu "rozvášnil" jsem ho bez problémů zbrzdil.

Pelhřimovská rally má podle mne velice pěkné Rzty, jaké jsou z pohledu posádky?

Michal: Určitě jsou pěkné, ale prostě mě sedí ze zatáčky do zatáčky a na Křemešníku jsem zjistil, že čím užší cesta, tím z toho mám větší radost…

Ruda: Mimo dvojky, o které jsem prohlásil, že ještě nikdy a nikde nebyla RZ, která by se mi tak příčila, se mi ostatní líbily, především Křemešník. Nám více sedí delší a technické RZ a Křemešník byl velice těžký svým střídavým charakterem.


Foto: Šedivec

Nedá mi to, abych nevzpomenul největší atrakci Pelhřimovské rally – skok u Těchobuze . Všichni jste sice v servisu tvrdili, že se to bude prodávat ale skákalo se pěkně. Myslíte že velké skoky do rally patří? Z diváckého hlediska určitě, co na to jezdci?

Michal: Ano, v servisu to říkal každý, ale stejně si myslím, že si každý skočil, ať už 23 metrů, nebo jen pár centimetrů :o)

Ruda: Skoky a horizonty jsou kořením rally. Já je mám, díky Laďovi Očadlíkovi, již od svých začátků moc rád. Řeči o prodávání patří ke koloritu rally, spíš by se mělo říct "skočit, ale s rozumem". V našem případě jsme museli vycházet z faktu, že Michal podobnou atrakci absolvuje poprvé. Stopa byla jasná, při prvním průjezdu jsem určil rychlost nájezdu okolo 50 km/hod, při druhém jsem to víc nechal na Michalovi a ten se mi pochlubil, že to bylo něco přes 80 a bez problémů.

Jaké to vlastně je skočit s autem? Pochopitelně myslím úmyslně skočit :-)

Michal: Já vlastně „skákal“ s autem po první v životě…. první průjezd byl v pohodě, protože jsem si hlídal rychlost. No a při druhém průjezdu jsem se zapomněl podívat kolik že to vlastně jedeme, po dopadu jsem se kouknul na budík a bylo tam něco přes 80km/h. A taky to bylo znát, protože jsem to vůbec nečekal že to bude až tak moc skákat no a ve stopce mě nějak pobolívala hlava a zadeček :o)

Ruda: Kdo nezažil pořádný,dlouhý a dobře zvládnutý skok na horizontu v soutěžním autě, může litovat!


Foto: Filip Červenka

Co říkáte na organizaci v Pelhřimově? Z diváckého hlediska jsem byl naprosto spokojený.

Michal: V celku si nemáme na co stěžovat, ale dle mého názoru byla RZ2/4 zbytečná … avšak přejezd z RZ6 na RZ7 byl dost dobrý úsek, vhodný pro RZ…

Ruda: Přes mou osobní averzi vůči RZ 2 patří Pelhřimov podle mne k velice dobrým soutěžím. Tak jako každá soutěž má i své chyby, ale klady nad nim velice převažují. Je vidět, že pan ředitel si vybral ke spolupráci dobrou partu lidí.

Jak vám klape spolupráce v autě? Rudo musíš Michala brzdit, nebo už ho popoháníš?

Michal: Myslím si že naše spolupráce je hodně kvalitní…

Ruda: Michala se zatím snažím spíše zklidňovat a tedy v mnoha místech zpomalovat. Je zapotřebí získat co nejvíce zkušeností. A je lepší projet zatáčku 3x, pokaždé při vyšší rychlosti a pozvolna hledat hranici, než jednou moc rychle ale s poškozením auta. Ale už jsou i místa, kdy zavelím zaber, podrž, neboj.


Foto: PetrM

Za jak dlouho dokážete vyměnit kolo? Trénujete to?

Michal: Pokud mě paměť neklame (mám to dokonce natočené na kameře), tak můj nejmenovaný spolujezdec při našem prvním testování mi „vyhrožoval“, že v pátek před Tišnovem budeme trénovat defekty. A jsme po Pelhřimově a kolo jsme měnili jen jednou, :-D a to právě v Pelhřimově na přejezdu. Výměna probíhala v klídku, protože jsme nikam nepospíchali :-P

Ruda: :-D Při našem prvním společném "vystoupení" při výměně kola, byli proti nám Pat a Mat břídilové. Ale to se uskutečnilo při testování a mohu zodpovědně konstatovat, že celý „doprovod“ teamu včetně Vladimíra Barvíka se velmi dobře bavili. Teď jsme měnilo kolo až po RZ a myslím, že to nebylo nejpomalejší. Ale budeme muset trochu potrénovat.

Kdy vám můžeme držet palce příště?

Michal: V Prachaticích.

Díky za rozhovor a držím palce.

Michal: Za posádku bych vám všem chtěl tímto poděkovat za stálou podporu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!