Pech s Uhlem pojedou rallyesprint v Prachaticích

Nečekané obohacení startovní listiny prachatického rallyesprintu představuje účast Václava Pecha a Petra Uhla

Nečekané obohacení startovní listiny prachatického rallyesprintu představuje účast několikanásobných Mistrů ČR v rallye Václava Pecha jun. a Petra Uhla, kteří se příští sobotu 18.8. zúčastní Rallye Prachatice.

Posádka Euro Oil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel, která má v letošní sezóně za hlavní prioritu obhajobu mistrovského titulu v Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye, se objeví na startu prachatické soutěže v rámci přípravy před nadcházejícím vrcholem domácí sezóny, kterým zcela jistě bude na konci prázdnin Barum rallye. Václav Pech jun. je držitelem mezinárodní jezdecké priority FIA B a podle regulí soutěží ve sprintrallye, kterých je Rallye Prachatice součástí, nemůže v tomto šampionátu bodovat.

„Rozhodli jsem se v Prachaticích startovat hlavně proto, že jsem dostavěli zcela nový Mitsubishi Lancer EVO IX. Potřebujeme jej vyzkoušet, zaběhnout a nastavit podvozek. Původně jsem plánovali test někde v okolí Zlína, ale protože je veškeré zkoušení závodních aut ve Zlínském kraji před Barum rallye zakázáno, vymysleli jsme variantu se startem na prachatickém rallyesprintu. Jsem přesvědčen, že to bude mít větší přínos než kdybychom jezdili po kilometrové trati sem a tam. Určitě to bude mít přínos i pro mě s Petrem, protože jsme závodili naposledy na Horácké rallye, a to bude již téměř měsíc. Potřebujeme hlavně vyzkoušet, zda na voze funguje vše tak jak má při ostrém zatížení. Proto plánujeme odjet při Prachaticích pouze šest rychlostních zkoušek z devíti, abychom nenajezdili až zbytečně moc ostrých kilometrů, které by se mohly projevit na životnosti některých exponovaných dílů,“ vysvětluje důvody své účastni v Prachaticích Václav Pech jun.

Rallye startuje v sobotu 18.8.2007 již v 7:00 z Malého náměstí v Prachaticích a na jezdce čekají tři různé měřené testy, které se jedou třikrát – tedy celkem devět rychlostních zkoušek.

Komentářů celkem: 7
10. 8. 2007 23:211
0 0
Porazí nadupané EVO IX Trněného Octávii WRC?
Tipuji,že bude Pech rychlejší.
11. 8. 2007 04:392
0 0
2 Prca:Kdyz mu na Pelhrimove narezali Trojan, Semerad i Vlcek, tak nemam velky strach, ze by to Asin nezvladl taky.
11. 8. 2007 09:273
0 0
tak to vyjadření mám chápat tak, že Ašin nepojede celé Prachatice a po 6RZ odevzdá výkaz ?? bo jak
11. 8. 2007 16:154
0 0
to WRT:na Pelhřimově ho sice Trojan a jiní porazili ale nezapomeň že Karel byl penalizován 80ti sekundami a kdyby nedostal tu penalizaci a jel pořád jak jel sobotu tak nevím nevímsmajlík
12. 8. 2007 14:255
0 0
Nebál bych se toho, že by nebyl na erzetách Ášín rychlejší než Karel.
12. 8. 2007 14:386
0 0
Koukám,že Ášín vždy vyhraje pár soutěží,auto prodá a postaví nový. Že ale bude opravdu rychlej,tak o tom nepochybuju.
12. 8. 2007 14:547
0 0
Me to příde logický. Odbyt je na Eva dost velkej a jestli z novejch dílu dělat repas a bát se že si něco vynechal tak postavíš rovnou nový... sice to bude dražší, ale jistota je kulomet...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!