Je to smůla – nebo…?

Veškeré naše plány na celkově slušné umístění v seriálu MČR Sprintrally 2007 ukončila prasklá poloosa na RZ v Kopné

I v Prachaticích jsme museli odstoupit z průběžného prvního místa pro technickou závadu. Tentokrát to byla porucha převodovky (původně to vypadalo na poloosu).

Na prachatický rallysprint jsme přijeli s tím, že konečně prolomíme smůlu letošního ročníku a budeme útočit na nejvyšší příčky v N2. Sparrow racing team, který přivezl 4 Hondy, nám tentokrát doporučil vůz, který jezdí velké mistráky. Oproti Pačejovu nás ve třídě startovalo sedm. Láďa Henzl s Marcelem Mourkem i Jarda Vlček se Standou Zlámalem byli pro nás výzvou k pořádnému závodění.

V pátek jsme si vyzkoušeli auto, které bylo perfektně připravené. Nechali jsme si přitáhnout ručku a celkově zostřit brzdy. Jak se později ukázalo, asi až moc. Celý pátek pršelo, tak jsme v pohodě dopsali klouzavé asfalty. Na RZ 1 se část trénovala na úplně novém mastném asfaltu za zaváděcím vozem. V závodě se to hodně projevilo. Při nájezdu na tento povrch jsme hned ve třetí zatáčce L3 dostali slušný smyk. Bylo to varování, ale pořádná krizovka nás teprve čekala. Při příjezdu do Vitějovic v rychlosti asi tak 120 km/h a lehkém přibrždění na klouzavém asfaltu se nám Honda spakovala a zadek začal tancovat. Byla to naše letos největší krizovka. Velká rychlost, okolo jenom domy a čekání na velkou ránu. Naštěstí (a pak, že máme letos smůlu) tanec zvládnutý (jestli to máte někdo na kameře, tak budu rád – brazda@iprofit.cz). Po dalších dvou třech zatáčkách pot s čela i stažená pr… povolila a nejtěžší lesní úsek jsme jeli v plném nasazení. V cíli RZ1 jsme najeli na Henzla i Vlčka přes 7 vteřin.

Oběma nám bylo jasné, že s tímto nasazením dál jet nemůžeme a že si koledujeme o velkou ránu. Na RZ2 jsme dostali 2 vteřiny a cítili jsme, že jsme polevili moc. Trojka už byla zase v plném nasazení. Bohužel v necelé polovině prasklo něco v převodovce a nešlo řadit. Odstoupení z průběžného prvního místa v N2 dvakrát po sobě fakt není nic příjemného. V Pačejově v cíli RZ6 – porucha motoru.

Letošní plán, kompletní seriál sprintů, už možná nesplníme.

Okříšky – naše nová žlutá Honda – 4. místo – vše O.K.
Lužičky – požár na plynové přípojce – vše K.O. (dodnes vymáháme náhradu škody)
Tišnov – poprvé půjčené auto od Sparrow racing teamu – 5. místo
Kopná – poloosa
Pačejov – motor
Prachatice – převodovka
Jeseníky – už asi nepojedeme

Nechceme se nechat zlomit nepřízní osudu. Plánujeme start v Příbrami (vloni těžká havárie s Nissanem Sunny) a možná na Pražském Rallysprintu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!