Orsák před startem Barum Rally: „Jsme připraveni“

Jedna z nejtěžších zkoušek v krátké soutěžácké kariéře čeká o tomto víkendu na třiadvacetiletého jezdce z Valašských Klobouk.

Jedna z nejtěžších zkoušek v krátké soutěžácké kariéře čeká o tomto víkendu na třiadvacetiletého jezdce z Valašských Klobouk Jaroslava Orsáka. Společně s navigátorem Karlem Vajíkem se postaví na start populární Barum rally a na dveřích EVO 7 povezou startovní číslo 36.

Po nevydařených závodech v úvodu letošní sezony, kdy posádka odstupovala pro různé technické problémy, se Jarek s Karlem vezou na vlně dokončených rally a navíc velmi dobrých výsledků. V Třebíči bodovala valašská dvojice 12. místem absolutně a ještě cennější výsledek si oba kluci přivezli z Pelhřimova, kde dojeli celkově šestí. Na tyto výsledky by rád „Jarin“ navázal i na Barumce.

„Barum rally je velmi populární a navíc se jede nedaleko domova. Bylo by teda neodpustitelné nestartovat tady. Velice rádi bychom pokračovali ve výkonech dosažených v posledních závodech. Je nám všem v týmu jasné, že konkurence ve startovním poli je velice silná, ale přesto budeme bojovat,“ poodhalil odhodlání Jaroslav Orsák.

Krátce před startem třídenní mezinárodní soutěže Jarek provedl nezbytné testování japonského vozu. „Auto musí být na závod stoprocentně připraveno. Nerad bych zůstal stát na trati zkoušky pro banální závadu. Rychlostní zkoušky jsou, jak je tradicí na Zlínsku, Kloboucku a Vsetínsku velmi náročné. Jistou výhodou je pro nás, že jsme zdejší, ale to se v tak náročném závodě okamžitě maže,“ uvedl Orsák.

Na největší závod sezony u nás se sjedou kvanta diváků. Hodně svých příznivců bude mít okolo tratí i Orsák s Vajíkem. „Rozhodně chceme ukázat našim příznivcům svou pravou závodní tvář. Nechceme se na trati flákat a v takovém závodě to ani nejde. Od začátku pojedeme naplno. Chtěl bych tímto své fanoušky pozdravit a pozvat je na blížící se závod. A cíl v závodě pro nás? Ten je jasný – chceme zlínskou soutěž dokončit a pokud možno co nejlépe. Tipovat nějakou příčku před závodem v tak nabité konkurenci se jednoduše nedá,“ avizoval před startem Jaroslav Orsák.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!