Komentář Štěpána Vojtěcha k druhé etapě

Šest měřených úseků na severozápadě od města Hamilton měla v rámci druhého závodního dne na programu Rally New Zealand.

Šest měřených úseků, které zavedly účastníky na severozápad od města Hamilton, měla v rámci druhého závodního dne na programu Rally New Zealand. Štěpán Vojtěch spolu s Michalem Ernstem, kteří si na soutěži odbývají svou premiéru, se v úvodní etapě ocitli mimo trať, takže do sobotního dne nastoupili s využitím systému super rally.

I druhá etapa ale nezačala pro českou posádku příliš šťastně. Hned v jejím úvodu totiž musela přímo na zkoušce měnit kolo. Průběh sobotní etapy líčí Štěpán následovně: „Ihned poté co jsme dnes vyrazili, tak nás asi na pátém kilometru postihl defekt levé přední pneumatiky. Stalo se tak o kámen ležící ve stopě, kterému se prakticky nebylo možné vyhnout. Než došlo k samotnému přezouvání, tak jsme ale nejdříve potřebovali pomoc od diváků s vytažením auta, které bylo sjeté v příkopu.

Celkově jsme na této vložce ztratili asi dvanáct minut. Vzhledem k trochu hnuté geometrii, jsme následující erzety byli nuceni jet spíše v přejezdovém režimu a potřebovali se dostat hlavně do servisu, kde bychom následně mohli udělat nějaké změny v nastavení. Vlastně až poslední dvě třicetikilometrové erzety jsme se konečně dostali do rozumného tempa a zajeli časy na úrovni, na které jsme se tak chtěli pohybovat,“ uzavírá pilot OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

V průběžném pořadí PWRC je před závěrečnou nedělní etapou v čele Brit McShea s náskokem necelé minuty na druhého v pořadí Argentince Pozza. Třetí příčku pak drží Japonec Arai. Štěpán Vojtěch figuruje prozatím na devatenácté pozici.

Komentářů celkem: 11
mecirek
1. 9. 2007 18:421
0 0
smula
1. 9. 2007 20:422
0 0
Včera se nemohl opřít o plot, ve kterém byla díra!? A dnes udělal gumu o kámen, kterému se nedalo vyhnout? A skončil ve škarpě?? No nevím, nevím, ale nějak tomu nemůžu uvěřit.
1. 9. 2007 22:013
0 0
Já zas nemůžu uvěřit tomu, jaký sou tady chytrolíni... Vám nějak Vojtěch vadí? No zřejmě jo, jinak v takovýhle kritice nenacházim opodstatnění. Neviděli ste to tam, nevíte, jak to vypadá a přesto rejpáte. Je to trapný... Když už nic, měli byste si zachovat aspoň úctu k tomu jezdci. Něco dokázal a jezdí nejspíš líp než kdokoliv z vás tady...
1. 9. 2007 22:394
0 0
Chotisi, některým tady se nezavděčíš, ani kdybys vyhrál...
2. 9. 2007 07:345
0 0
Chotis přesně vystihuje směr,kterým se bohužel ubírá většina příspěvků na eWRC. Štěpán si vybral smůlu snad dopředu. Hlavu vzhůru kluci.
2. 9. 2007 10:126
0 0
..od posledni debaty na tema Barum rally takove "hysterky" ignoruju...
2. 9. 2007 11:207
0 0
McTeart: Tos myslel jako mě?
Sem čet diskusi k Vojtěchou komentáři první etapy a nestačil sem se divit... Sem motorkář, tak chodim na motofóra. Sem fanda rally, tak chodim sem. A čtu taky Aktuálně.cz, kde sou bohužel taky diskuse... A víte co? Všude je to stejný, je to asi v lidech. Všichni hned volí urážlivá silná slova, i v reakci na naprosto normální a obyčejnou věc, všichni píšou jako by přesně znali daný problém, líp než redaktor, který napsal ten který článek nebo zprávu... Nemluvim o příšerných pravopisných chybách... Prostě hrozný... Mrzí mě na tom jen ta věc, že se to děje i na fórech, kde se sdružují lidi se stejnym zájmem a člověk by řekl, že budou diskutovat věcně a na úrovni... Málokdy se zapojim, protože to vůbec nemá cenu, ale čas od času mi to už prostě nedá...
2. 9. 2007 12:338
0 0
Chotis:Přesně tak
2. 9. 2007 16:259
0 0
chotis:jak rikas je to v lidech,je to des jak si tady leci sve nulove ego.
2. 9. 2007 22:3110
0 0
Jestli má tendence a jeho cíl je jezdit okolo patnáctého místa a nemá v úmyslu sáhnout si na body,tak se na svět vůbec nemusí hlásit.Nechci snižovat ničí schopnosti,umí sehnat peníze,to je v tomhle sportu základ.Ale kdyby udělal to,co před lety "Ládík" udělá pro tenhle sport a reprezentaci republiky víc,než se vozit na chvostě.A jestli chce jezdit po světě a prohlížet si krásy vzdálených zemí,jsou i jiné možnosti....
2. 9. 2007 23:0711
0 0
ja neviiim..rika se ze..je ceska povaha takova ze kdyz je clovek dobry je vyzdvyhovan az nekam..a kdyz je spatny stavam se okmazitym tercem kritiky..i kdyz stepan za todle asi nemohl..coze nemohu objektivne posoudit protoze sem danou situaci nevidel..ale myslim si ze tomas je dobry jezdec a ma jeste co ukazat..az se trochu vyjezdi a sklidni a zacne jezdit hlavou ;) hodne stesti preju
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!