Na Jaroslava Orsáka čeká start ve Vyškově

Necelých čtrnáct dní měli Jaroslav Orsák s Karlem Vajíkem, aby si vychutnali výbornou náladu po životním výsledku z Barum rally.

Necelých čtrnáct dní měli Jaroslav Orsák s Karlem Vajíkem, aby si vychutnali výbornou náladu po životním výsledku ze zlínské Barum rally. O nadcházejícím víkendu se postaví na start Bottcher rally ve Vyškově. Proto opět nastává poctivá mravenčí práce a pečlivé přípravy na další závod.


Foto: Balcar Robert

Třídenní mezinárodní rally ve Zlíně byla velkou prověrkou pro všechny posádky. Náročná trať, těžká konkurence, to byly ideální podmínky pro konfrontaci. Z té vyšel velmi dobře i Jaroslav Orsák. Výsledek mohl být i lepší, kdyby… „Prakticky po celou Barum rally se nám přehříval motor. Ve voze jsme vozili kanystr s vodou a tu pravidelně dolévali do chladiče. Škoda, že motor nevydržel ještě deset kilometrů. Na poslední erzetě se nám díky přehřívání poškodil motor a následně zhasl motor. Proto jsme neudrželi vynikající 11.místo absolutně. Hodně mne těšilo, že jsme za svými zády drželi jezdce na silnějších a technicky vyspělejších vozech. Přesto jsme zajeli životní výsledek,“ zavzpomínal na poslední soutěž kloboucký jezdec.


Foto: Balcar Robert

Z Barumky si Jarek přivezl do dílen vedle poháru za prvenství mezi juniory i lehce poškozenou karoserii Mitsubishi Lancer EVO VII.. Proto měli mechanici krom pravidelné přípravy na závod o jednu starost víc. Nyní jsou levé zadní dveře opět jako nové a po ťuknutí do vrby není památky. Proto se může rozehrát nová partie v boji o desetinky vteřin a přetahování se s soupeři. Do Vyškova odjíždí Jarek se spolujezdcem Karlem Vajíkem s jediným cílem a to navázat na poslední úspěšný start. „Ve Vyškově nás bude ve třídě necelá dvacítka. Nebude zde taková náročná konkurence, jako tomu bylo na Barumce, přesto pojedeme od začátku naplno. Umístění v první desítce by mělo být pro nás jednoznačným cílem. Hlavně chceme pokračovat ve výborných výsledcích. Po smolném vstupu do letošní sezony si je rozhodně zasloužíme,“ prozradil plán do závodu Jarek Orsák.


Foto: Balcar Robert

Vyškovský závod je rozdělený do dvou etap a celkem obsahuje třináct rychlostních zkoušek. Jaroslav Orsák bude startovat ve Vyškově vůbec poprvé. I proto je pro něj nová trať hodně motivující. „Ve Vyškově jsem doposud nestartoval. S touto soutěží má hodně zkušeností Karel a tak budu opět spoléhat na jeho zkušenosti. Nová trať, rovná se nová a velká motivace. Proto se na závod hodně těším,“ podělil se o dojmy před soutěží Jaroslav Orsák.


Foto: Balcar Robert

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!