5. 9. 2007 10:43 − 2471× − 0

V Popradě Jandík pátý

Po dlouhých sedmi letech se slovenský šampionát vrátil do Popradu.

Po dlouhých sedmi letech se slovenský šampionát vrátil do Popradu. Namísto Rally Tatry se zde konal první ročník soutěže s poněkud komlikovaným názvem AquaCity Carbon Neutral Rally. Jezdec týmu Matador Motorsport Miroslav Jandík si připsal body za další páté místo a před závěrečnou soutěží v Košicích si upevnil celkovou bronzovou příčku.


Foto: Dan Hlinka

Nová soutěž měla v itineráři pouze sedm rychlostních zkoušek, ale přesto přilákala kromě stabilních účastníků seriálu několik zajímavých hostů. Startovní pole obohatili Poláci Kuchar a Gabrys, další zkušenosti na asfaltu přijel sbírat i účastník JRC Mölder. Získat potřebný počet mistrovských bodů nebylo v této konkurenci snadné. Jednatřicetiletý Jandík přivezl do brány Vysokých Tater svůj nový Lancer Evo 9, se který startoval poprvé o pouhý týden dříve na Barum Rally Zlín.

Soutěž zahajoval v pátek večer městský prolog a posádka Miroslav Jandík – Radim Chrastecký zajela velmi slibný třetí čas pouhé 1,3 s za nejrychlejším jezdcem Václavem Pechem, jedoucím rovněž na pneumatikách Matador. Druhý den ráno však klesli v pořadí zpět na sedmé místo. „Soutěž byla poměrně krátká a na první pohled jednoduchá. Rychlostní zkoušky byly hodně rychlé a technické, velmi snadno se dala udělat chyba. Při prvních průjezdech jsme se teprve rozjížděli a soutěž se pro nás nevyvíjela právě optimálně,“ posteskl si Jandík.

Ve druhé sekci posádka týmu Matador Motorsport zrychlila a propracovala se na pátou příčku před svého největšího rivala v boji o konečnou stříbrnou medaili Grzyba. Na předposlední vložce však přišla smůla v podobě defektu a téměř minutové ztráty. Pád na osmou pozici byl zklamáním, ale výborný výkon na finálové zkoušce v ulicích Popradu vrátil Jandíka zpět na pátou pozici. Bohužel až za polského soupeře se Swiftem S1600.

Před závěrečným dílem slovenského mistrovství v Košicích si zlínský jezdec upevnil třetí příčku, ale stále má reálnou šanci i na stříbro. Mistrem se stal předčasně jeho týmový kolega Václav Pech.


Foto: Dan Hlinka

AquaCity Carbon Neutral Rally
1. Béreš ml. – Starý (SK/CZ – Renault Clio S1600) 53:37.5
2. Gabrys – Horniaček (PL/SK Mitsubishi Lancer Evo IX) + 1:17.3 (1.N4)
3. Pech – Uhel (CZ – Mitsubishi Lancer Evo IX) + 1:22.4
4. Grzyb – Siatkowski (PL – Suzuki Swift S1600) + 2:08.4
5. Jandik – Chrastecký (CZ – Mitsubishi Lancer Evo IX) + 2:51.0

Stav mistrovství Slovenska: 1. Pech 141, 2. Grzyb 91, 3. Jandík 85, 4. Gavlák 77, 5. Drotár 68

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!