7. 9. 2007 16:37 − 2558× − 0

Podzimní plány juniorského mistra světa 2003

Do nově vzniklé série IRC míří další pilot s vozem Peugeot 207 Super 2000.

V roce 2003 slavil francouzský pilot Brice Tirabassi za volantem Renaultu Clio Super 1600 titul ve světovém juniorském šampionátu. Za volantem vozu Citroen C2 Super 1600 se ve stejném šampionátu objevil naposledy v loňském roce. Pro letošní rok spojil své síly s francouzským týmem BSA.

Ten i nadále pokračuje v nasazování vozů značky Peugeot. S Peugeotem 307 WRC, se kterým se postavil vloni na start dvou světových asfaltových soutěží Alexandre Bengue, bojuje David Salanon o letošní francouzský asfaltový titul. A vede se mu skutečně skvěle, když po dvou triumfech vévodí průběžné klasifikaci.


Foto: www.rally-news.org

Dílny týmu BSA mezitím doplnily dva nové speciály Peugeot 207 Super 2000. Julien Pressac s jedním soutěží na francouzských šotolinách a v současné době se chystá na první asfaltový start při Rally Sanremo. V Itálii hodlá sbírat cenné zkušenosti pro příští ročník IRC, jehož se hodlá zúčastnit. A podobné plány má i Brice Tirabassi. Vůz Peugeot 207 Super 2000 si poprvé ozkoušel v Rallye du Rouergue a cíle se napoprvé po závadě motoru nedočkal.


Foto: www.rally-news.org

Zlepšit si chuť hodlá v právě probíhající Rally du Mont Blanc-Morzine. Naposledy se pak letos na domácích asfaltech objeví v Rally du Var. Ještě předtím potrénuje jízdu se speciálem Super 2000 na šotolinovém povrchu při Rallye Terre de Vaucluse. Jak již bylo zmíněno výše, vše směřuje k maximální přípravě na příští rok, kdy společně s Pressacem juniorský mistr světa z roku 2003 vstoupí do IRC. Není tedy divu, že se Tirabassi zúčastní jednoho z letošních podniků IRC, a sice Rally Sanremo. Bohatý podzimní program doplní ještě dva starty na Korsice, z nichž jeden se samozřejmě uskuteční v rámci světové Tour de Corse.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!