7. 9. 2007 16:39 − 2282× − 0

Která soutěž zakončí letošní IRC?

Letošní první plnohodnotná sezóna nově vzniklé série IRC odstartovala na africké půdě při Safari Rally.

Letošní první plnohodnotná sezóna nově vzniklé série IRC odstartovala na africké půdě při Safari Rally. A její zakončení je plánováno také mimo evropský kontinent. Po roce 1999, kdy se zde jel poprvé a naposledy podnik MS, znovu zavítají tovární týmy na čínský venkov. Tentokrát se samozřejmě nebude jednat o tovární týmy světového šampionátu, ale půjde o dvojici Abarth a Peugeot.

Čínská soutěž byla vždy velkou neznámou, a to zejména co se jejího uskutečnění týče. Vzpomeňme na rok 2000, kdy byla součástí kalendáře MS a měla se uskutečnit dokonce nečekaně na asfaltovém povrchu. Nakonec k jejímu startu nedošlo vůbec. Ani letos její proběhnutí nebylo a možná ještě stále není jistotou.


Didier Auriol

Ve prospěch uskutečnění závěrečné soutěže IRC však hovoří fakt, že se zástupci Abarthu a Peugeotu s čínskou federací a pořadateli dohodli na změně termínu a zároveň potvrdili svou účast v této soutěži. Ta se má pod čínskou zdí uskutečnit již druhý listopadový víkend (9. – 11.). O dva týdny dříve se piloti IRC střetnou v posledním evropském závodě Rally du Valais ve Švýcarsku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!