Ondřej Plšek - eWRC.cz
2. 10. 2007 21:46 − 2394× − 12

Tým Munchis připraven na španělský asfalt

Tento týden se uskuteční premiéra týmu Munchis na asfaltové soutěži – Rally RACC Catalunya Costa Daurada.

Tento týden se uskuteční premiéra týmu Munchis na asfaltové soutěži – Rally RACC Catalunya Costa Daurada. Ačkoliv obě posádky týmu se postaví na start ve Španělsku poprvé, tak úplně bez zkušeností nejsou. V rámci přípravy na Katalánskou rally absolvoval tým v červnu dvoudenní test ve Španělsku. A v pondělí se uskutečnil malý, padesátikilometrový test na severu země.

Předpověď počasí slibuje, že bude stejně jako minulý rok sucho a s teplotami okolo dvaceti stupňů. Pro Luise Pereze Companca to bude první start na asfaltové soutěži od začátku jeho kariéry v roce 1998. Argentinec letos ukázal stoupající formu na šotolině, ale nyní čeká na 35letého jezdce výzva v podobě startu na zpevněném povrchu.

Mezitím jeho týmový kolega Villagra vyhrál sedmou soutěž argentinského mistrovství, Rally de Mina Clavero. Tuto soutěž již v minulosti třikrát vyhrál, v současnosti vede pořadí mistrovství s náskokem 19,5 bodu a dodal si tak sebevědomí před startem ve Španělsku.

Protože jsou oba jezdci na asfaltu nezkušení, tak je hlavním cílem pro tým dovezení obou Focusů do cíle a absolvování co nejvíce kilometrů na asfaltu za účelem získání zkušeností pro příští soutěže.

Luis Perez Companc: "Tato soutěž bude velmi obtížná. Pro mě bude úplně nová zkušenost, na asfaltu jsem ještě nesoutěžil. Na asfaltu jsme ve Španělsku testovali dva dny a oproti jízdě na šotolině je to velmi rozdílné. Chvíli mi trvalo než jsem si na to zvyknul, ale pomalu jsem se začal zlepšovat a zjistil jak jet lépe. Reakce jsou úplně jiné než na šotolině a myslím že bude chvíli trvat, než si na to po startu zvyknu. Bude to moje první účast na této soutěži a tak jsem se díval na videa z minulých ročníků soutěže, abych si udělal představu o trati a připravil se tak na podmínky, které mě budou očekávat."

"Mým cílem je dojet soutěž a nejlepší cestou k tomu bude udržení vozu na trati, musím získat co nejvíce zkušenosti. Bude těžké napsat dobrý rozpis, protože neznám přesný limit přilnavosti vozu na asfaltu a také nebude jednoduché poznat které zatáčky si mohu zkrátit a které ne. Také vím že si musím dát pozor při prvním průjezdu, abych poznal ve kterých zatáčkách bude vytahaná nečistota od ostaních jezdců."

Federico Villagra: "Těším se na další získávání zkušeností s vozem ve Španělsku. Zatím jsem se naučil jezdit na šotolině a nyní se musím začít učit na asfaltu. Nedělám si žádné iluze a vím že to bude těžké, ale již se těším na víkend. Absolvovali jsme již dříve dobrý test a v pondělí jsme ujeli ještě několik kilometrů. Testování je velmi důležité a dalo mi to dobrý pocit do soutěže. Můžeme vyzkoušet různá nastavení a také se přizpůsobit novému povrchu."

"Doufám že pojedu na všech rychlostních zkouškách a pokusím se dokončit soutěž bez větších problémů abych získal co nejvíce zkušeností na další asfaltovou soutěž. Ale také vím že to nebude jednoduché. Nejsem si jist přesnou stopou a rychlostí, kterou můžeme tuto soutěž jet. Zkracování zatáček bude těžké a musíme si dávat pozor na vytahané nečistoty. Plánuji začít opatrněji a pokusit se postupně zrychlovat."

Komentářů celkem: 12
HaD
2. 10. 2007 23:05
0 0
Zatím jsem se naučil jezdit na šotolině a nyní se musím začít učit na asfaltu....
Tak pán se vydal do světa WRC aby se naučil jezdit ???
Většinou to bývá obráceně.Nejdřív se všichni naučí jezdit a potom se vydáajído světa ,,velkejch kluků"...
3. 10. 2007 00:19
0 0
Ten pán není nějaký mlaďas a ořezávátko (krom jiného vyhrál PWRC Argentinu, kolik lidí porazilo na trati Toshiho? Moc ne...), ale když někdo poprvé v životě sedí ve WRC až v relativně vyšším věku, navíc na tratích, kde nikdy nejel a v autě, které by mělo mít vysoké ambice, tak je bohužel zákonité, že výsledky budou horší, než by si divák přál...
3. 10. 2007 01:12
0 0
podle mě je Munchis takoví WRC cirkus
3. 10. 2007 07:20
0 0
Mozno su cirkus ale patria tam ... Ja im fandim aj ked vysledky su niekde uplne mimo ... Cim viac aut tym lepsie smajlík
3. 10. 2007 07:49
0 0
no, preju jim hodne stesti. Neni to nicmoc ale vsichni nemuzou jezdit spicku. Urcite zlepseni tam videt je, Villagra v PWRC jezdil dobre a po skoku do wrc si bude muset zvykat. V argentine snad asfaltove souteze ani nejsou, nebo o tom nevim smajlík Tak at se va m dari smajlík
3. 10. 2007 12:43
0 0
Ať je to cirkus nebo ne, můžeme být rádi za každé auto, které jezdí.
BTW v Argentině používají při hodnocení i půlbody?
Ifo
3. 10. 2007 13:29
0 0
Kdyby radši nabídli sedačku Tonnimu smajlík - Ten by jim ukázal, jak se má jezdit se špičkovým autem smajlík.
3. 10. 2007 13:30
0 0
Nechápu jak se může v MS objevit v nejvyšší kategorii někdo kdo ještě nikdy nejel asfalt (už jen z bezpečnostního hlediska). No hold prachy vládnou světem...
3. 10. 2007 13:55
0 0
Wladimeere, to by naši kluci nesměli jezdit šotolinu a tu australskou a novozélandskou zvlášť.
3. 10. 2007 14:05
0 0
Jasný, chápu, ale stejně bych tam dal nějaké mezistupně aby si to "osahali" třeba ve dvoukolce
3. 10. 2007 20:28
0 0
no tak jim to panove neberte maji pennize->jezdi svet->a aspon je na co koukat nahodou ve finsku jim to skakalo pekne sic casy bida ale to divak u trati nevidi a nez se koukat na mysaky ''N'' tak radsi tohle WRC je WRC
4. 10. 2007 06:54
0 0
Buďme rádi, že se ještě najdou „blázni”, kteří vrazí svoje peníze do rallysportu. A že se najdou druzí „blázni”, kteří do těch aut vlezou a jezdí. Vždyť je to paráda!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!