Jaroslav Orsák v Jeseníkách s novou zbraní

Pro příznivce automobilových soutěží a své fanoušky připravuje Jaroslav Orsák na sprint v okolí Šternberka příjemné překvapení.

Pro příznivce automobilových soutěží a své fanoušky připravuje valašsko kloboucký Jaroslav Orsák na víkendový sprint v okolí Šternberka příjemné překvapení. Své obstarožní Mitsubishi Lancer sedmé vývojové řady vymění třiadvacetiletý jezdec za technicky vyspělejší devítku.

Na Rally Jeseníky se Jaroslav Orsák velmi těší. K tomu má hned několik důvodů. Vyhovující rychlostní zkoušky, dvě vítězství na Rallye Ecce Homo, soutěží, která se jede takřka na identických rychlostkách a splněný soutěžní sen. „Při Rally Příbram jsme i přes dobrý výkon v první etapě nakonec museli spolknout hořkou pilulku. Měli jsme možnost obhájit vloni získanou národní prioritu. To se díky rozpadlé spojce nepodařilo. Proto se celý tým zaměří na zisk domácího juniorského mistra, ke kterému máme hodně blízko.

Body do tabulky můžeme získat už tuto sobotu, kdy startujeme v Šternberku. Rychlostky jsou zde velmi pěkné. Fanoušci rally je mohou znát mimo jiné i z Valašské rally, která tyto erzety použila. Já jsem v této oblasti startoval dvakrát a vždy z toho bylo vítězství. Soutěž se jmenovala Rally Ecce homo a navazovala na slavné ročníky Rally Jeseníky, která se jezdila v sedmdesátých letech,“ zhodnotil své starty na Jesenicku Jarek Orsák.


Foto: Robert Balcar

Prvenství z loňského roku zaručilo posádce Jaroslav Orsák – Karek Vajík odstartovat do závodu jako první. Vedle jedničky na dveřích vozu, udělala Jarkovi největší radost šance usednout do v současné době nejlepšího vozu startujícího na českých soutěžích – Mitsubishi Lancer EVO IX. Jednání ohledně zapůjčení devítky se kuly do posledních dnů před startem sprintu. Proto Jarek absolvuje první kilometry v novém autě až v samotném závodě.

„O tom, že nepojedu v Šternberku se sedmičkou, ale s devítkou se rozhodlo až nedávno. Rally Jeseníky proto pojmeme hlavně jako testování, co s námi tato změna udělá. Chceme si vyzkoušet, jak se devítka bude chovat při různých nastaveních tlumičů. Porovnávat budeme i další díly Mitsubishi. Naším úkolem je sžít se s autem a na Vsetíně v polovině října již závodit naplno,“ neskrýval nadšení z blížících se nových zážitků Jarek.

Kvalitní vůz a dvě vítězství na stejné lokalitě zavdává možnost spekulací nad tím, zda se Jarek pokusí bojovat o přední místa i letos. „Určitě by to bylo pěkné a nikdo z nás by se tomu nebránil. Na startu ovšem bude silná konkurence a taky Karel Trněný s vozem specifikace WRC. My jedeme testovat. Já již ale uvažuji o další sezoně. V ní bychom rádi jeli právě s devítkou. Proto jsme chytili příležitost za pačesy a změnu okusíme už tuto sobotu. O tom, jak pojedeme se rozhodneme až podle času z první erzety,“ prozradil plán Jaroslav Orsák

Komentářů celkem: 3
5. 10. 2007 16:25
0 0
Hodne zdaru! Posledni dobou se Vam hodne dari a predvadite peknou jizdu. Jen tak dal a casem zacnete bojovat o spicku. smajlík
5. 10. 2007 17:51
0 0
Jarine a Inžo držte se!At se premiéra povede!smajlík
7. 10. 2007 00:36
0 0
Ten Jarin je na té fotce vysmátý od ucha k uchu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!