Lumír Firla zakončil sezónu na bedně

Úspěšně uzavřel svou letošní mistrovskou sezónu orlovský jezdec Lumír Firla.

Úspěšně uzavřel svou letošní mistrovskou sezónu orlovský jezdec Lumír Firla. Společně se svým stálým spolujezdcem Pavlem Švajdou se Lumírovi podařilo vybojovat umístění na "bedně" a třetím místem, kterým společně letošní sezónu zahájili ji také ukončili.

Před soutěží v okolí Šternberka prošel Lancer rozsáhlou repasí hnacích komponentů. Kompletní revizi podstoupila převodovka s diferenciály a instalovala se také nová spojka. Jen několik málo kilometrů mělo po předchozím podniku "natočeno" nové turbo a stejnou porci ostrých kilometrů měly za sebou kompletně repasované tlumiče. Po technické stránce tak bylo vše kompletně připraveno pro finálový podnik sezóny. Během pátku se podařily jezdci samotnému překonat lehké zdravotní obtíže a mohlo se závodit.


Přestože se posádce nekonec nepodařilo uhájit medailovou pozici v hodnocení celého letošního ročníku mezi produkčními vozy, panovala po dojezdu do cíle v týmu spokojenost.

"Já jsem spokojený moc. Charakter tratí nám vyloženě seděl a i počasí které v sobotu panovalo máme rádi. Auto fungovalo, pneumatiky od Matadoru také, takže si není nač stěžovat. Samozřejmě, krizovek pár bylo, ale nic extra vážného," říká Lumír.

"Dopadlo to jak to dopadlo, Těsnější výsledek snad ani nemohl být. Blahopřejeme Honzovi Jelínkovi i všem ostatním klukům a děkujeme za skvělé závodění, které celý rok ve sprintech bylo. Celkově jsem s celou sezónou i s konečným umístěním spokojen. Konkurence která se letos ve sprintech scházela byla hodně kvalitní a když se podíváte do výsledkových listin, tak je vidět, že závodění bylo hodně vyrovnané, proto si nemůžu stěžovat. Velmi nás také těší výsledek v Matador Cupu, rádi jsme se zúčastnili a byli jsme hodně spokojeni s celkovou organizací poháru," komentuje Lumír v krátkosti výsledek. "Už teď se těšíme na další sezónu. Letos jsme jeli některé tratě úplně poprvé, příští rok už budeme vědět do čeho jdeme."


"Super závody," komentuje víkend spolujezdec Pavel Švajda. "Pořadatelé ze Šternberka nás moc příjemně překvapili. Vybrali vynikající tratě a i organizačně všechno moc dobře klapalo. Výborně jsme si zazávodili."

Sprintová sezóna je uzavřena, nicméně Lumír ze závodních tratí ještě pro letošní rok nezmizí. "Příští víkend mně čeká ještě závěrečný dvojzávod BMW 1 Challenge na německém Hockenheimu. Prozatím v seriálu vedu a rád bych si vedení udržel." Lumír v letošním roce musel právě jeden z podniků sprintrally (Prachatice) obětovat, aby udržel vedení v okruhovém seriálu a ze stejného důvodu se neobjeví příští víkend ani ve skoro domácích podmínkách na Wurth-Partr Rally ve Vsetíně. "Chtěli jsme jet a plánovali jsme svou účast, nicméně jí ovlivnily dva faktory. Jednak přesunutí původního termínu BMW 1 Challenge z Podzimní ceny Brna právě na Hockenheim a také skutečnost, že boje jsou v pohárovém seriálu "bávoráků" velmi vyrovnané a proto musíme soutěžit až do konce," vysvětluje Lumír.


Soutěžní závodění ale ještě pro letošní rok pro tým Firla Autosport neskončilo. "Stejně jako loni bychom se rádi představili v Praze na tradičním rallysprintu. S jakým autem pojedeme ještě není zcela jasné," říká vedoucí týmu Lumír Firla starší. "Jednou z možností je samozřejmě naše tradiční EVO 7, nicméně jednáme ještě o dvou dalších variantách, z nichž jedna je poměrně dost atraktivní. Všechno ale bude jasné až podle výsledků jednání."

Celkový pohled posádky a týmu na letošní sezónu vám přineseme v následujících dnech.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!