Milan Pantálek na startu ve Vsetíně

Na AZ Pneu Rally Jeseníky ukončil Milan Pantálek letošní sezónu v šampionátu rallysprintů, sezóna však pro něj zdaleka neskončila.

Na AZ Pneu Rally Jeseníky ukončil Milan Pantálek letošní sezónu v šampionátu rallysprintů, sezóna 2007 však pro něj zdaleka ještě neskončila.

Již za několik málo hodin se Milan společně s Jardou Novákem postaví na start předposledního mistrovského podniku letošní sezóny, kterým je Würth Partr Rally Vsetín.

Ve Šternberku se Milan s Jardou rozloučili se sprintovou sezónou pátou příčkou v absolutním hodnocení, která posádce vynesla konečnou šestou pozici v hodnocení šampionátu a pátou mezi produkčními vozy. „Tratě byly vážně dost těžké, střídalo se sucho a uklouzané lesní úseky. S tím souvisel problém s výběrem správného obutí,“ hodnotí Milan závěrečný podnik sprintů. „Jinak jsme ale byli s autem maximálně spokojení, všechno fungovalo výborně a bez nejmenších problémů.“ Zdá se, jako kdyby se konečně po dlouhém trápení na závěr sezóny nad Milanovou smůlou začala protrhávat mračna.


Foto: Pavel Pravda

Jak vidí želechovický pilot účinkování sebe jako jezdce? „S výsledkem jsem celkově spokojený. Při kvalitním obsazení jaké bylo na startu není pátá příčka v cíli špatný výsledek. Určité rezervy však v mém výkonu byly,“ přiznává. „Hlavně na RZ 2 jsem udělal jednu velkou chybu a dost jsme ztratili. Naopak mě těší vítězství na RZ 4. V závěru jsme chtěli udržet čtvrtou příčku před Jarkem Orsákem, ale bohužel se nám poslední test nepodařil tak jak jsem chtěl. Jel jsem s maximálním možným nasazením, ale snažil jsem se až moc a tím jsem způsobil několik chyb, které nás v důsledku poslaly na páté místo,“ neskrývá Milan Pantálek sebekritický pohled na věc. „Jsem ale hlavně rád, že jsme dovezli auto do cíle bez poškození, dobře jsme si zazávodili a získali potřebné body do hodnocení sezóny, která pro nás ve sprintech nakonec nedopadla vůbec zle.“

„Ve Vsetíně chceme navázat na naše poslední výsledky a pojedeme naplno. Nebudeme šetřit sebe ani techniku. Žádný konkrétní cíl pro závod nemáme, priority jsou jasné vlastně vždy – dovézt auto do cíle a zajet co jak možná nejlépe to půjde. Jedeme znovu skoro doma a to je pro nás další motivace,“ shrnuje Milan své předstartovní plány.

Posádku Gemini Rally Teamu Milan Pantálek – Jaroslav Novák pošle startér na trať s číslem 17.

Komentářů celkem: 4
20. 10. 2007 07:181
0 0
3 rz super! škoda te 2 rz. jinak slušne časy. sobota ukaže jak si natom!zatim smajlík
20. 10. 2007 17:532
0 0
Sobota ukázala,že pojel vozícího se Lišku ale na letos poprvé startujícího Březíka neměl. To nám toho moc neukázal,co ty na to nirindo?smajlík
21. 10. 2007 08:023
0 0
jel dobře ale prodivaka jel lip pantaleksmajlík
23. 10. 2007 13:114
0 0
pantalek jezdi vzdycky hezky na oko...me se libismajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!