21. 11. 2007 14:36 − 2514× − 5

Didier Auriol zavzpomíná na staré časy

Jméno jednoho z nejlepších francouzský soutěžních jezdců Didiera Auriola bylo v minulosti dlouho dobu spojeno se značkou Toyota.

Jméno jednoho z nejlepších francouzský soutěžních jezdců Didiera Auriola bylo v minulosti dlouho dobu spojeno se značkou Toyota. Ostatně právě za volantem vozu japonského výrobce si dojel pro světový primát v roce 1994. Tím se stal prvním Francouzem zapsaným do kolonek rezervovaných výhradně mistrům světa. A dalo by se také říci, že za volantem Toyoty Corolly WRC odjel poslední relativně podařenou sezónu. Jednalo se o ročník 1999, kdy bojoval s Tommi Mäkinenem až do osudné australské chyby o druhý titul v MS.

Do kokpitu Corolly WRC usedl Auriol ještě před pěti lety, kdy na soukromé bázi absolvoval Rallye Monte Carlo. A letos dostal francouzský borec výjimečnou šanci na léta minulá zavzpomínat. Italský HF Grifone nedávno koupil Toyotu Corollu Super 2000 a tu vyšle společně s Auriolem do bojů v Monza Rally Show, tradiční soutěže, bez které by si v Itálii závěr roku dokázal představit málokdo.


Foto: www.rallylinkserver.com

Proti Toyotě se postaví hned šest dalších speciálů kategorie Super 2000. Jednoznačný prim mezi nimi bude hrát Luca Rossetti s Peugeotem 207 Super 2000. Ze zbylých pěti jezdců (dvakrát Peugeot 207 a třikrát Fiat Punto) stojí za zmínku snad jedině manažer týmu Yamaha v MotoGP Roberto Brivio a také další člen týmu Valentina Rossiho Alessio Salucci. Oba soutěž absolvují s vozy značky Fiat, která je ostatně v motorkách jejich titulním sponzorem.

Chybět nemůže samozřejmě ani největší hvězda Yamahy a loňský vítěz Monzy Valentino Rossi, který usedne do Fordu Focus WRC týmu Ramsport. Teprve na rychlostních zkouškách se ukáže, na kolik jej bude limitovat nedávná zlomenina tří zápěstních kůstek, jenž se mu přihodila během kvalifikace na závod MotoGP.


Rinaldo Capello Monza Rally Show 04

Na show v Monze není žádným nováčkem ani další zástupce okruhového sportu, konkrétně vytrvalostní pilot Audi Dindo Capello. A má skutečně na co navazovat, vždyť tu zajel nejlépe hned třikrát, v letech 2000, 2004 a 2005. Se Škodou Fabia WRC se bude jistě pokoušet získat čtvrtý triumf a vyzrát na Rossiho, jenž jej vloni jako jediný porazil. S Fabií WRC se na trati ukáže i Felice Re.

Z hlavního italského mistrovství (C.I.R.) si po skončení sezóny odskočí za volant speciálů nejvyšší kategorie Piero Longhi (Subaru Impreza WRC týmu Aimont) a Alessandro Perico (Peugeot 206 WRC). Zatímco IRC absolvoval s Peugeotem 207 Super 2000, v Monze přesedne do staršího ale výkonnějšího Peugeotu 206 WRC Marco Cavigioli. Mezi celkem jednadvaceti speciály WRC lze nalézt i Toyoty Corolly či Peugeoty 307, takže jistě bude o dobrou zábavu postaráno.


Foto: corse-auto.fr

Našlapanou kategorií jsou také vozy GT, kterých by se mělo na startu objevit všehovšudy deset. S Porsche 911 GT3, které pilotuje ve francouzském asfaltovém šampionátu, přijede Francois Delecour, Porsche Cayman S bude pilotovat nejlepší z italských šotolinářů Simone Campedelli. Otec Valentina Rossiho Graziano usedne do Maserati Gransport a chybět by neměl ani Lotus Exige nebo Ferrari F430.

V devatenáctičlenné skupině vozů Super 1600 jasně dominuje sedmnáct Renaultů Clio! Mezi produkčními vozy, kterých je očekáváno nejvíce (31), se dá očekávat tvrdý duel týmových kolegů z MRT by Nocentini Andrea Dallavilly a Luca Cantamessy (oba Mitsubishi Lancer EVO IX). Soutěž odstartuje v pátek v 9:00 ráno volnými tréninky, v sobotu je na programu pět rychlostních zkoušek a v neděli zbylé dvě. Dohromady na devadesátičlenné startovní pole čeká 137 ostrých kilometrů a na závěr ještě Master Show na 1,5 kilometrové paralelní trase.

Komentářů celkem: 5
21. 11. 2007 16:14
0 0
Hmmm. WRCů jak naděláno. K tomu deset ! GT a hromada s2000. Legendy mezi přihlášenými...No zřejmě dobrý oddíl.
21. 11. 2007 16:17
0 0
to bude mazec jak Sosnovásmajlík Má cenu pořádat něco takovýho jako je Sosnová když se koná tohle ,ROC atd?
21. 11. 2007 16:25
0 0
Milan: kazdej nemuze jezdit po svete...
21. 11. 2007 22:00
0 0
... jen víc takových akcí...
22. 11. 2007 07:15
0 0
Milan PB: Tak pokud vidím dobře, jsou tam samí borci z Itálie + 2 hvězdy ze zahraničí (Auriol a Delecour), takže stejné jako Sosnová loni. Pravda je, že letos to prý bylo k ničemu, ale loni tam bylo víc hvězd (Paasonen, Tuohino, Gardemeister, Bengue+Escudero, Wilks a Haugland) než na Monza Rally Show.smajlík Třeba se organizátorům podaří za ty dlouhý peníze aspoň zase někoho přitáhnout a zahodit ty debilní ploty přes který se nedá fotit. Kdyby to bylo jako letos, tak pro diváky to je drahá nuda.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!