Märtin už se nechce vrátit k závodění

Estonský pilot nedávno testoval aktuální Subaru Impreza, ale do kolotoče Mistrovství světa se již vrátit nehodlá.

Estonský pilot nedávno testoval aktuální Subaru Impreza, ale do kolotoče Mistrovství světa se již vrátit nehodlá. Jedním z prominentních návštěvníků Britské Rallye byl minulý víkend bývalý tovární pilot Peugeotu Markko Märtin. Diváci jej mohli zahlédnout osamoceného v jedné z časových kontrol, kde čekal na staré známé. Poté odešel společně se šéfmechanikem Fordu Christianem Loriauxem na oběd.

Märtin přijal nabídku týmu Subaru k testování aktuální Imprezy WRC před Britskou rallye. Měl pomoci týmu Subaru odstranit závady na Impreze, které tým trápí již delší dobu. Tento týden bude týmu opět pomáhat při funkčních testech. Markko by si určitě dokázal představit působení v týmu jako jezdec starající se o další vývoj a naladění vozů. „To by mě určitě lákalo,“ říká Märtin.

I když Markko Märtin nikdy nemluvil o tom, zda se z kolotoče závodů Mistrovství světa stáhnul z důvodu smrti Michaela Parka, nebo protože nebyl schopen jezdit s Peugeotem 307WRC na úplné špičce. Návrat do MS však kategoricky odmítá. „Mistrovství světa už není, co to bývalo. Ještě když jsem jezdil já, musel jsem bojovat proti nejlepším pilotům světa, dnes proti sobě bojují kluci, kteří mají dostatek peněz“.

Komentářů celkem: 28
7. 12. 2007 14:1321
0 0
Takové kritizování je jen v česku my se nezapřeme,blbé kecy a pomlouvání,závist na prvním místě!!!smajlíkA fandit jen tomu co zrovna vede!!A jak tady již řekl mysak:Pěkně na trat a čumět a fandit všem co nás baví šílenou palbou po uzké cestě nebo raděj uličce!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
7. 12. 2007 16:1022
0 0
Předpokladem dobrého jezdce podle mně jsou: peníze,talent,vůle,bojovnost a výdrž,dobrá kondice,ještě možná psychycká odolnost.Kdo tohle všechno dneska má? S. Loebsmajlík
7. 12. 2007 19:0823
0 0
to Mamina 1: ty jsi úplně mimo smajlík Co vím, tak zrovna Markko Märtin byl jedním z nejlépe placených či spíše přeplácených pilotů. Proto i odešel od Fordu k Peugeotu, že Malcolm Wilson mu nehodlal splnit jeho finanční požadavky. Mě zrovna on v MS nechybí. Tobě třeba ano, tak Ti to neberu. Já fandím Loebovi od první chvíle kdy jsem ho viděl jet. A jsem rád že vyhrává on, protože je nejlepší a taksi to zaslouží. A na rozdíl od namachrovaného Markko Märtina to dokázal na trati a nemusel na sebe upozorňovat výše uvedenými debilními tiskovkami.
7. 12. 2007 21:1024
0 0
To Larry: Loeb je sice nejrychlejsi, ale taky nejnudnejsi pilot co jsem kdy videl.... Chapu ze rally je o setinkach, ale pro me jako pro divaka je vzdycky lepsi jezdec kterej pojede pul z cistou stopu tak 3%atacek dverma napred, nez ten co je profrci jak po kolejich. A je mi jedno jestli je prvni nebo patej, atraktivita se nam zkratka z rally vytraci. Je mi jasny ze doba skupiny B kdy auta jely cistou stopu tak 3% RZ je nenavratne pryc, ale Loebovi nikdy fandit nebudu pro ten jeho z myho pohledu prisernej styl. To uz je pro me stokrat lepsi Gigi a jemu podobni, treba zrovna Markko...smajlík
7. 12. 2007 21:1225
0 0
Srry, nejak se mi to tam zamotalo, ma to bejt pul zatacek dverma napredsmajlík
8. 12. 2007 05:3926
0 0
to oifovo: Jestli je pro Tebe Loeb nudný jezdec, pak je vidět, že nemáš o rally ani ponětí. Jak může být nejrychlejší jezdec nejnudnější ??????? Nesmíš se na MS dívat jen v televizi nebo chodit do vracáků. Zajdi někdy do rychlých pasáží a pak uvidíš kdo je a není nudný pilot. Koneckonců, soutěže se jedou na čas a můj názor je, že mnoho lidí za jízdu smykem alibisticky schovává to, že nestíhají nejrychlejším. Protože 99 procent lidí by raději bylo šampiony než pouhými baviči diváků.
8. 12. 2007 18:5527
0 0
oifovo: Loeb jezdí čistou stopu? Jsem si nevšiml. Oni se mu ty kola taky pěkně smýkaj. Jasně, nejede zbytečně rozevlátě, ale to je přece plus a rádi by tak jezdili i ostatní. Loeb je jezdec, na kterého je radost koukat, je neuvěřitelný. Myslím, že mu nechybí ani procento v žádném aspektu, co závodník potřebuje.
Larry Jones: Třeba Valda bavil diváky a zároveň byl rychlý...viz. 2.místo na Bohemii. Ale to jde o to, že umí využít ty dveře napřed pro stejně rychlý či dokonce rychlejší průjezd nějaké zatáčky než čistou stopou.
Mc Rae taky jezdil rozevlátě a byl ohromně rychlý.
8. 12. 2007 19:5928
0 0
to Larry Jones 05:39:29: naprostý souhlas smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!