Ondřej Plšek - eWRC.cz
10. 12. 2007 11:34 − 2462× − 5

Slavnostní předání pohárů mistrům světa

V pátek 7. prosince došlo v Monaku ke slavnostnímu předání pohárů mistrům světa v rally za rok 2007.

V pátek 7. prosince došlo v Monaku ke slavnostnímu předání pohárů mistrům světa v rally za rok 2007. Pro již čtvrtý titul v řadě si přišli Sebastien Loeb a Daniel Elena. „Zisk čtvrtého titulu je skvělý,“ řekl Sebastien Loeb. „Získat ho nebylo jednoduché, ale nakonec se nám to podařilo. V mém osobní hodnocení je stále nejcennějším ten první, ale tento bych zařadil hned na druhé místo. Boj s Marcusem byl těžký a celý rok jsem musel jet naplno, abych ho získal.“

„Hlavně mám ale radost pro tým Citroen, který prokázal oěpt svou konkurenceschopnost a to s novým vozem. Ale těší mě to hlavně kvůli Guy Frequelinovi, našemu šéfovi, který na konci měsíce ve své funkci skončí. Daniel a já mu chceme říci děkuji za vše, co udělal pro tým a pro nás,“ dodal francouzský mistr světa.

Dalším mistrem světa byl v Monaku Ford, který si již v Irsku zajistil svůj druhý titul mistra světa mezi týmy v řadě. Pohár převzal ředitel Ford RS Jost Capito spolu s šéfem BP Ford World Rally Teamu Malcolmem Wilsonem. „Vítězství ve FIA MS, nejtěžší soutěži pro speciály postavené na civilních vozech, podruhé v řadě je úspěch, na který jsme právem pyšni. Tento rok jsem viděl několik soutěží MS na vlastní oči a vím, kolik je za tímto titulem krve, potu a slz,“ řekl John Fleming, prezident Ford Europe.

Další ocenění pak převzali ještě Marcus Gronholm a Mikko Hirvonen, druhý a třetí muž v konečném pořadí mistrovství světa v rally. Své tituly převzali také PG Andersson (mistr JRC) a Toshi Arai (mistr světa PWRC).

Komentářů celkem: 5
10. 12. 2007 12:071
0 0
Včera o půlnoci jsem sledoval záznam.Vzpomněli si taky na Colina v klipu a v něm asi nejvíce prostoru dostala jeho jízda s Fábkou.
10. 12. 2007 12:212
0 0
Tento rok co se tyče rally nebyl pro mě nikterak radostnysmajlíkMarcus nezískal titul, Collin odešelsmajlíkJedině pohar konstrukteru mě potěšilsmajlík
10. 12. 2007 12:243
0 0
Mas pravdu ja som to tiez pozeral aj Prokop tam dost dostaval priestor s C2 a ten nestastny karambol tam bol opat.Skoda, ze v JRC a PWRC vyhlasovali len najlepsich.
10. 12. 2007 12:574
0 0
Alwe,máš pravdu.Ta Prstova kolstřešní variace byla ukázána několikrát.Jde vidět,kam pánové z FIA řadí ve svém řebříčku rally.Motokáristé,nebo třeba WTTC,se zučastnili první tři,ale u vyhlašování JRC a PCWRC byli na podiu jen vítězové.smajlík
10. 12. 2007 14:175
0 0
Je to opravdu škoda že vyhlašovali jen mistry, ale nadruhou stranu jsme mohli Martina vidět v Praze smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!