12. 12. 2007 14:37 − 3206× − 21

Citroën okusil Pirelli

Poměrně kuriózně obul tým Citroën do nových italských gum vůz, na němž se ještě nacházely staré reklamy na „zakázané“ BF-Goodrich.

Tovární tým Citroënu se až do letošního roku těšil z úzké spolupráce s pneumatikářským gigantem Michelin, se kterým spolupracoval již od svých prvopočátků působení v MS. Vždy se tak dostával k nejaktuálnějším výrobkům, které byly k dispozici. O tom, jak bylo s těmito pneumatikami těsně spojeno nastavení vozu, svědčí loňský případ Francouze Patricka Henryho. Ten s Citroenem Xsara WRC týmu PH-Sport absolvoval část domácí asfaltové sezóny, ale na soukromnických verzích gum Michelin nebyl schopen zajet takových výsledků, jaké by si před začátkem roku představoval. S nastavením vozu na tyto pneumatiky, jež jsou odlišné od těch používaných v MS, mu nebyl schopen pomoci ani sám Sebastien Loeb.

Následně Henry svou další účast v šampionátu vzdal. V podobném duchu se mluvilo i o Citroënu a MS, když bylo oznámeno rozhodnutí FIA o přidělení monopolu na dodávání pneumatik italskému výrobci Pirelli. Francouzská značka však svou účast v prestižním šampionátu minimálně do konce roku 2009 potvrdila a s novým obutím se tak bude muset sžít. Čeká je podobný osud jako zmíněného Henryho nebo se tým kolem čtyřnásobného mistra světa s nechtěným přezouváním popasuje na výbornou?

To je otázka, na kterou odpoví teprve soutěže příštího ročníku MS. Nyní je jasné jediné, a to, že již Francouzi na svém voze C4 WRC ozkoušeli italské výrobky. Stalo se tak na šotolinových cestách v oblasti Provence. Minulý pátek na drsné šotolinové trati plné atraktivních horizontů novopečený mistr světa najezdil 150 kilometrů. Aby se necítil nevytížen, přesunul se Loeb ještě na sever do Švédska, kde si naopak zajezdil na sněhu a ledu. Dohromady tak už natestoval skoro 300 kilometrů. Poměrně kuriózně obul tým Citroën do nových italských gum v obou případech vůz, na němž se ještě nacházely staré reklamy na „zakázané“ BF-Goodrich. Očividně velmi těžko se Citroën loučí s koncernem Michelin…

Komentářů celkem: 21
14. 12. 2007 16:4921
0 0
To je aspoň testovací trať, ne jak Bělá u nás smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!