Ondřej Plšek - eWRC.cz
17. 12. 2007 11:01 − 3583× − 22

Markko Märtin vítězem Bettega Memorialu

Estonský jezdec o víkendu za volantem Subaru Impreza WRC vyhrál Bettega Memorial.

O tomto víkendu se konaly dva zajímavé podniky. Ve Velké Británii to bylo Race od Champions, v Itálii zase Bettega Memorial. Sešlo se zde osm jezdců s vozy WRC, mezi nimi i Markko Martin (Subaru Impreza), Francois Duval (Subaru Impreza), Toni Gardemeister (Peugeot 307) a Jan Kopecký (Škoda Fabia). Osmičku startujících pak doplnili italští jezdci v čele se synem Attilia Bettegy Alessandrem.

Ze dvou čtyřčlených skupin postupovali první dva jezdci, z červené skupiny to byl Markko Martin a Toni Gardemeister, ze zelené skupiny postoupil Francois Duval a Simone Campedelli. Jan Kopecký skončil v této skupině až třetí a zůstal tak před branami semifinále. V tom se utkal Martin s Campedellim a bez větších problémů si Estonec s Italem poradil – porazil ho 2:0. To Gardemeister měl s Duvalem větší potíže a Fin tak Belgičana porazil až ve třetí jízdě.

Finále se jelo na tři vítězství a i zde bylo ke zjištění vítěze zapotřebí maximálního počtu jízd. Nejprve se vedení ujal Toni Gardemeister, ale vzápětí Markko Martin vyrovnal na 1:1. Další jízda opět patřila novému jezdci Suzuki, ten ale mečbol nevyužil a tak musela o vítězi Bettega Memorialu definitivně rozhodnout až pátá jízda. Tu s náskokem rovné půl sekundy vyhrál estonský jezdec a stal se tak letošním vítězem této show. Třetí místo si zajistil Francois Duval, když dvakrát porazil Simone Campedelliho.

Markko tak prokázal, že je i po tragické havárii z podzimu 2005 velmi rychlý, návrat na tratě rally ale nedávno vyloučil.

XXIII. Memorial Bettega 2007
1.Martin MarkkoSubaru Impreza WRC
2.Gardemeister ToniPeugeot 307 WRC
3.Duval FrancoisSubaru Impreza WRC
4.Campedelli SimonePeugeot 307 WRC
5. – 8.Kopecký JanŠkoda Fabia WRC
5. – 8.Ciuffi PaoloSubaru Impreza WRC
5. – 8.Bettega AlessandroFord Focus WRC
5. – 8.Capello Rinaldo DindoŠkoda Fabia WRC

Komentářů celkem: 22
19. 12. 2007 10:2321
0 0
tttt: Děkuji Ti za "reakci". Po posledních dvou Tvojich příspěvcích chápu s kým mám tu čest a přeji Ti hezké vánoce a šťastný nový rok.
19. 12. 2007 11:1622
0 0
Hlavní je na to koukat OBĚKTYVNĚ smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!