Stobart: Galli, Henning Solberg a Wilson

Tým Stobart pojede všech 15 závodů MS hned s trojicí jezdců, čtvrtým bude Duval, u něhož je jisté zatím jen Monte Carlo.

Tým Stobart pojede všech 15 závodů MS hned s trojicí jezdců, čtvrtým bude Duval, u něhož je jisté zatím jen Monte Carlo.

Od týmu Stobart odešel Jari-Matti Latvala, který "povýšil" do továrního týmu Fordu. Další dva jezdci – Henning Solberg a Matthew Wilson, v týmu zůstávají. Novým jezdcem do týmu bude Gigi Galli, který stejně jako oba zmínění jezdci odjede všech 15 závodů MS 2008. Galli byl zároveň nominován na jedničku týmu, která bude bodovat ve všech závodech. Druhý bodující jezdec se bude měnit v průběhu roku podle výsledků. Na Monte Carlu to bude třeba Francois Duval, který pojede se čtvrtým Focusem od Stobartu.

Tým Stobart zároveň přezbrojuje na nejnovější model Ford Focus WRC 07, a to hned od Monte Carla. Galli pojede s číslem 7, nominovaná dvojka týmu s osmičkou, Wilson má případně rezervováno číslo 16.

Nad týmem Stobart bude mít i nadále dohled Malcolm Wilson. "Před týmem Stobart je další zajímavý rok. Díky postupu Jari-Matti Latvaly do továrního týmu vzniklo místo pro novou jedničku týmu. Jsem rád, že mohu oznámit, že to bude Gigi Galli. Gigi má hodně zkušeností a jsem si jistý, že bude pro tým velkým přínosem. U týmu zůstávají Matthew a Henning, kteří v minulém roce podali výborné výkony a Stobart díky tomu bojoval se Subaru o třetí místo v týmech až do konce."

Nezbývá než uznat, že Stobart bude asi pomýšlet hodně vysoko, zvláště na šotolině. Zároveň je třeba přiznat Fordu zajímavou politiku co se týče týmů v MS. V každém závodě by se mělo objevit kolem 8 vozů Ford, kdo jiný to dokáže?

Komentářů celkem: 24
21. 12. 2007 21:5921
0 0
No Gigi a Duval jsou u me jasny !!!! Bud to bedna !!! nebo mega crash !!! takze po celou sezonu se mame na co tesit smajlík
22. 12. 2007 08:2322
0 0
satyr: Poslední Galliho crash byl před 10 soutěžemi...Catalunya 2005. Duval na Fordu byl velmi dobrý...jsem na něj moc zvědavý na Montesmajlík S Fordem tam byl výborný a poslední 2 závody s Xsarou a Fabii havárie.
22. 12. 2007 12:2823
0 0
Wilson určitě poučil Galliho o tom,aby hlavně dojížděl soutěže a bral tak body především Sordovi.Tím se bude zvyšovat šance na zisk titulu pro Fodr. půjde už jen o to,jak se zžije s Focusem,ale i když má Henning s ním najeto více km,tak Gigi bude asi lepší.smajlík
22. 12. 2007 22:3424
0 0
Je to k pláči, když se kvůli penězům dostane za volant mladej Wilson a Franta musí sedět.....Kdy už to Wilsonovi dojde, že rvát peníze do jeho syna v rámci MS je k h****smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!