12. 8. 2004 00:00 − 2250× − 0

Osobní vítězství pro Semeráda

Ačkoliv si posádka týmu CS DEVELOPMENT Racing, Josef Semerád – Bohuslav Ceplecha, dojela na Rally Šou Blovice ve skupině produkčních vozů pro bronz, cení si tohoto umístění jako vítězství.

Ačkoliv si posádka týmu CS DEVELOPMENT Racing, Josef Semerád – Bohuslav Ceplecha, dojela na Rally Šou Blovice ve skupině produkčních vozů pro bronz, cení si tohoto umístění jako vítězství.

Po tom, co se stalo na sedmé rychlostní zkoušce, se není čemu divit. "V plném kalupu jsme s naším Lancerem najeli na dlouhý pruh oleje z Červenkova vozu, který startoval těsně před námi, auto se nám "spakovalo" a pravým zadkem narazilo do baráku, odrazilo se a levou stranou šlo do kamenné zdi. Následoval skok do vesnice, na kterém se nám už auto podařilo srovnat do přímého směru a mohli jsme tak pokračovat dál," vysvětloval nepříjemný moment Josef Semerád.

V tu chvíli skončilo soupeření o první místo a začal tuhý boj o třetí příčku: "S autem, které bylo křivé a mělo vyvrácené zadní levé kolo, se opravdu nezávodilo nejlépe, zvláště na rychlých úsecích, kde byl problém udržet se v přímém směru. Věděli jsme, že nám Landa nesmí nadělit víc jak sedm vteřin, což se nám nakonec podařilo. Na posledních dvou erzetách byl Dan rychlejší o necelé čtyři sekundy. Když jsme se tedy dozvěděli, že jsme třetí místo udrželi, brali jsme to jako osobní vítězství člověka nad technikou."


Foto: Petr Sagner eWRC.CZ

Na velice rychlé trati blovického sprintu sváděli Semerád s Ceplechou, až do sedmé rychlostní zkoušky, souboje o prvenství ve skupině. "Byl to velice rychlý závod a při tahanicích o desetinky s Vojtou Štajfem a Honzou Votavou jsem si vzpomněl na doby, kdy jsem musel jet opravdu velice rychle, abych si udržel možnost bojovat o první místo. V krásné a špičkově obsazené soutěži se už o moc rychleji jet nedalo," zhodnotil Pepík Rally Šou Blovice.

Před soutěží Josef také sliboval, že ukáže nějaký ten smyk?! "Charakter tratě a boj o vteřinky smykům opravdu nepřáli, ale někde se nám to přeci jen podařilo. Navíc nám šlo potřetí trochu o zdraví, ale věřím, že to bylo do třetice všeho dobrého a teď už se nám takové nepříjemnosti vyhnou," zakončil s úlevou v hlase a poklepáním na rám vozu, Josef Semerád.

Tým CS DEVELOPMENT Racing bude svůj vůz, Mitsubishi Lancer EVO VII, připravovat na druhou zářijovou sobotu, kdy se pojede XIII. Böttcher Rally Vyškov.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!